≫ 

BiH uvodi policijski čas: Krizni štab doneo nove mere

Tokom trajanja policijskog sata zabrana kretanja se odnosi na teritoriju cele Federacije BiH

  • 12
Bolnica korona Foto: Tanjug/AP

Krizni štab FBiH obelodanio je nove mere, a jedna od njih je ograničeno kretanje stanovništva odnosno policijski sat koji će biti na snazi od 23 do 5 časova.

Odluka stupa na snagu od sutra, javili su federalni mediji.

Tokom trajanja policijskog sata zabrana kretanja se odnosi na teritoriju cele Federacije BiH.

Iz odluke će, kao i u martu i aprilu, biti izuzeti oni koji obavljaju poslove u smenama tokom noći (sa validnom potvrdom poslodavca), kao i javni službenici koji rade na sprovođenju mera ili drugim poslovima koje ova naredba oslobađa od ograničenog kretanja.

Odlučeno je i da je obavezna  i dezinfekcija svih prostora gde se budu održavali izbori, a škole u kojima će biti biračka mesta neće raditi narednih sedam dana radi dezinfekcije. Nastava će se održavati online.

Na obrede, venčanja i druga porodična okupljanja dozvoljeno je maksimalno 30 osoba.

Podsećamo, u BiH je u protekla 24 sata zabeleženo 46 smrtnih slučajeva i više od 1.600 novozaraženih. Od toga je Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno 1.123 novozaraženih. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 29 novih smrtnih ishoda.

- Situacije je vrlo ozbilja, a skoro niko ništa ne radi. Ovo se odnosi na one koji trebaju da vrše nadzor na provođenju mera. Policija dozvoljava kršenje mera. Nije moguće da oni ne znaju gde se i šta se dešava, a da građani znaju. Što se tiče političkih skupova, to je neprihvatljivo. Diskoteke rade. Jedni govore da ima virusa, drugi da nema. A svi su postali epidemiolozi. Jako je teško raditi u ovakvoj situaciji. Svedoci smo aposlutne pasivnosti. Mi smo jedna od retkih zemalja u kojoj je skoro sve spalo na zdravstveni sistem. Osam meseci od krize je prošlo i sada se pitamo da li sistem funkcioniše. Situacija je ozbiljna - rekao je Goran Čerkez, član Kriznog štaba.

Video: Dnevno trošimo mesečni kiseonik: Najgora situacija u Beogradu, ne pravite kontakte 10 dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahahahah

    10. novembar 2020 | 14:18

    Ovaj naš ne sme. Hahahahahaha 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Años

    10. novembar 2020 | 14:49

    Pametno, svi su počeli polako i postepeno da se zatvaraju, a samo mi ne možemo jer pobogu mi smo supersila Evrope u ekonomiji, ali će nam se obiti i to o glavu kao i sve do sada.

  • W

    10. novembar 2020 | 14:44

    Teško da to ovde u Srbiji može po drugi put da prodje!! Ljudi nisu stoka da bi se terali u tor!! Ovo već vodi nekim drugim razlozima!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA