Krivokapić ubeđen sam da će 2. decembra Crna Gora dobiti vladu

Dodao je da će Abazović izvesno biti potpredsednik Vlade i njegov zamenik

  • 4
Zdravko Krivokapić Zdravko Krivokapić, Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Mandatar crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da je ubeđen da će Vlada biti izglasana 2. decembra, a da ga zabrinjava jedino to što je vremenski period duži od onoga što građani očekuju.

- Ja sam rekao da ću do 8. novembra izvršiti svoje obaveze i ja sam to i uradio. Imamo ekspertsku Vladu, ja sam ispoštovao sve rokove, a sada je to na parlamentu - rekao je Krivokapić na TV Vijesti, a prenosi Tanjug.

Rekao je i da u predloženoj Vladi nema nijednog političara.

Krivokapić je komentarisao i ostavku kandidata za ministra unutrašnjih poslova Nikole Terzića.

- Političar je onaj koji se posvetio profesionalno svojim aktivnostima, ja sam vodio računa da se nijedan sa liste ministara ne nalazi na listi koja je bila lista poslanika. Ja ne posedujem baze podataka i nisam mogao da ulazim u takvu suštinu - dodao je.

Na pitanje ko će dobiti resor MUP-a, nakon što je Terzić odustao, Krivokapić je odgovorio da razgovora sa tri kandidata, ali da o tome ne može još da govori.

Na pitanje da li je Dritan Abazović defintivno njegovo rešenje za ministra odbrane, on je rekao da “ne želi direktno da odgovori”.

- Znam šta sam predložio. Razlog leži u činjenici što smatram da je to časno, pošteno i pravično i sa najboljim namerama. To je za mene bila najbolja mera da pokušam da dođemo do konsenzusa - rekao je Krivokapić.

Dodao je da će Abazović izvesno biti potpredsednik Vlade i "moj zamenik, ali još nije izvesno da će biti ministar odbrane".

Ako želimo da gledamo napredak Crne Gore, dajmo da gledamo unapred, rekao je Krivokapić i najavio plan reorganizacije.

- Neki od zaposlenih u javnom sektoru će dobiti otpremninu, neki otići u penziju, a neki u privatni biznis... Oni koji rade svoj posao odgovorno, radiće i dalje. Sigurno ima 10 odsto onih koji ne dolaze na posao, a plaćaju ih građani za rad, a ne nerad. Nijedan stručan službenik u bilo kojem ministarstvu ne treba da strahuje za svoj posao - rekao je Krivokapić.

On je rekao da neće formirati političku partiju, kao i da Crna Gora mora da bude pomirena.

- U teškom je raskoraku, raspolućena po svim pitanjima... Podele nigde ne vode - naglasio je Krivokapić.

Video: Krivokapić: Desila se sloboda, pružamo ruku pomirenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA