≫ 

Incidenti na biralištima u Srpskoj: Pokušao da iznese glasačke listiće, bilo prekida glasanja

Policiji prijavljeno više incidenata

  • 9
Glasanje u Bosni i Hercegovini Foto: ATA Images

Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP) "Izbori 2020" prijavljeno je danas više incidenata na glasačkim mestima, koji su u pojedinim mestima doveli i do prekida glasanja.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a RS, policijski službenici Policijske stanice Pale uhapsili su osobu iz te opštine jer se u neposrednoj blizini glasačkog mesta Koran oglušila na naređenje da napusti prostor u neposrednoj blizini glasačkog mesta.

Njemu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru, a na biračkom mestu došlo je do petominutnog prekida glasanja.

Na glasačkom mestu u opštini Istočna Ilidža došlo je do petominutnog prekida glasanja, jer je jedna osoba u glasačku kutiju pokušala da ubaci popunjene glasačke listiće, a iz objekta da iznese nepopunjene listiće.

Glasački materijal preuzeli su pripadnici Opštinske izborne komisije Istočna Ilidža, a Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo se izjasnilo da je reč o krivičnom delu izborna krađa, prenosi Dnevni Avaz.

Policijska stanica Bratunac primila je pisanu prijavu nezavisnog kandidata za načelnika ove opštine, o kršenju Izbornog zakona.

On je prijavio izbornu krađu, kršenje Izbornog zakona i kupovinu glasova od tri osobe.

Kako se navodi, o svemu je informisano Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, koje je naredilo dostavljanje izveštaja o preduzetim merama i radnjama.

Događaji su prijavljeni do 15 sati, dodaje Dnevni Avaz.

U Bosni i Hercegovini, osim u Gradu Mostaru, danas se održavaju sedmi lokalni izbori od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma 1995.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA