≫ 

Oglasio se Milorad Dodik: Tužan sam što smo izgubili Banjaluku

Šef izbornog štaba PDP, Igor Crnadak, naveo je da je, prema njihovim prvim informacijama, Draško Stanivuković novi gradonačelnik Banjaluke

  • 65

U Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj danas su održani lokalni izbori na kojima se biraju novi prvi ljudi gradova i opština, kao i odbornici u lokalnim skupštinama. Šef izbornog štaba PDP, Igor Crnadak, naveo je da je, prema njihovim prvim informacijama, Draško Stanivuković novi gradonačelnik Banjaluke, najvećeg grada u RS.

Povodom ovih navoda, oglasio se i lider SNSD Milorad Dodik.

- Nije mi nimalo prijatna činjenica što smo izgubili Banjaluku - rekao je on, prenosi Srpska info.

Dodik je naglasio da je tužan što je Igor Radojičić izgubio u trci za novi mandat gradonačelnika Banjaluke ističući da je Radojičić jedan od najboljih gradonačelnika koje je taj grad imao.

- Poštujemo izbornu volju građana, ali mislimo da je to i njihova greška - istakao je Dodik.

On je dodao da se SNSD ne odriče Radojičića i da će saradnja biti nastavljena, dodajući da Banjaluka nije dobro izabrala jer je Radojičić uradio mnogo za taj grad, prenosi RTRS.

Dodik je čestitao građanima na uspešnom izbornom danu u kojem su se pridržavali mera i preporuka struke donetih u cilju sprečavanja širenja korona virusa. On je naglasio da je SNSD na prošlim izborima osvojio 40 načelničkih i gradonačelničkih pozicija, a na ovima osvojio i jedno mesto više.

- Nije fer ovo što je Banjaluka uradila Radojičiću, definitivno - ponovio je Dodik, koji je istako da politika SNSD-a neće biti politika sukoba sa novim rukovodstvom Banjaluke.

Kandidat opozicionog Pokreta za promene (PDP) za gradonacelnika Banjaluke Draško Stanivuković proglasio je ranije večeras pobedu na lokalnim izborima.

- Celoj RS želim da kažem jednu politicku činjenicu - mi smo pobedili u Banjaluci - rekao je Stanivuković novinarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Only me

    15. novembar 2020 | 23:58

    Bravooo Drasko! Cestitam od srca! Iz Teslica sam a da sam mogla rado bih glasala za tebe

  • Tatjana

    15. novembar 2020 | 23:51

    Bravo Stanivukovicu! Bravo B. Luko. Treba mladi da se uključuju i bore. Dajte coveku podrsku svi. Narod je prepoznao dobre namere.

  • NW

    15. novembar 2020 | 23:47

    Tek će da ti bude žao kad budeš izgubio celu Republiku Srpsku... Dosta si vladao, vreme je za druge mlađe ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA