Slovenija produžava stanje epidemije do 17. decembra: Brojke i dalje alarmantne

Odluka stupa na snagu 18. novembra

  • 0
Slovenija, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Vlada Slovenije je danas donela dekret da se proglašeno stanje epidemije kovida-19 produži za još 30 dana, do 17. decembra, pošto su brojevi zaraženih i hospitalizovanih od korona virusa i dalje iznad graničnih, propisanih uslova za ukidanje.

Odluka stupa na snagu 18. novembra, tačno mesec dana nakon proglašenja epidemije, navodi se u saopštenju valde, prenela agencija STA.

U saopštenju se potvrđuje da su svi slovenački regioni potvrdili da je broj novozaraženih premašio broj koji je neophodan za proglašenje epidemije.

Prema važećim propisima u Sloveniji, ukoliko je u periodu od 14 dana prosečan dnevni broj novozaraženih 140 ili više na 100.000 stanovnika, 250 + hospitalizovanih i 50 + na intenzivnoj nezi, stiču se uslovi za proglašenje epidemije.

Zvanični podaci pokazuju da je prosečan dnevni broj novozaraženih 922, broj bolničkih prijema 1.264 i broj pacijenata u intenzivnoj nezi 205.

Video: Sličnu terapiju dobio je i Tramp: FDA odobrila hitnu upotrebu eksperimentalnog leka za koronu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA