≫ 

Vlada Republike Srpske proglasila trodnevnu žalost nakon upokojenja patrijarha Irineja

Patrijarh Irinej preminuo je danas u VMC Karaburma

  • 11
Patrijarh srpski Irinej Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Vlada Republike Srpske proglasila je trodnevnu žalost, u dane 20, 21. i 22. novembra, u Republici Srpskoj, zbog upokojenja njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, javlja Srpskainfo.

Patrijarh Irinej preminuo je danas u 91. godini.

Kako prenosi srpska info, odluka Vlade donesena je na telefonskoj sednici.

Prema zaključku Vlade, u dane 20, 21. i 22. novembra, u Republici Srpskoj će se na institucijama Republike Srpske istaći zastave na pola koplja, a kulturne i sportske manifestacije prilagoditi datom trenutku.

Vest da je umro patrijarh Irinej stigla je posle 15 dana teške borbe sa korona virusom, koju je poglavar SPC vodio u vojnoj kovid bolnici Karaburma.

Video: Irinej je u teškim momentima brod srpske crkve vodio ka sigurnoj i mirnoj luci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jea

    20. novembar 2020 | 18:14

    Procitajte komentare od strane "divnih bosnjaka" (valjda su sad odlucili da se tako zovu) povodom smrti Patrijarha Irineja pa im opet idite u Sarajevo na cevape i sirite bratstvo i jedinstvo...toliko zlobe i bolesnih uvreda nigde nisam video!!!

  • Eto tako

    20. novembar 2020 | 15:26

    Nisam pravoslavac evangelista sam istu bibliju citamo istog boga verujemo pa pa vam kazem braca po hristu ne moze to tako vlada srbije je proglasila dan zalosti vladu vodi zena koja se odmetnula od mojsijevog zakona nju crkva ne sme na ovaj nacin uvazavati na moze se prihvatiti njena odluka o danu zalosti to mora biti odluka nekog ko je vernik recimo predsednik drzave procitajte mojsijevo ucenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA