≫ 

Policija upala u pune kafiće u komšiluku posle ponoći. Našli zaraženog, pa objavili video

Priveli su nekoliko osoba protiv kojih će biti sprovedene mere

  • 7
Zagreb klubovi policija racija Foto: Zagrebacka-policija.gov.hr

Policijski službenici u Zagrebu u saradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove sproveli su raciju u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, na Donjim Sveticama u Zagrebu, objavila je policija.

Policijski upad u dva kafića dolazi nakon što su sinoć najavili strože kontrole.

Tokom sprovođenja akcije u navedenim objektima zatečeno je, legitimisano i proevereno ukupno 239 osoba, objavili su.

Opisali detalje akcije, koje prenosi portal Index, a onda su raciju izveli u dva kafića. U jednom od dva objekta pronašli su zaraženog muškarca.

- Na drugoj lokaciji, u noćnom baru, policija je legitimisila ukupno 178 osoba. Od strane Državnog inspektorata utvrđeno je prekoračenje radnog vremena u skladu s odredbom 9a Zakona o ugostiteljskoj delatnosti te je i taj objekt zatvoren za dalji rad usmenim rešenjem na 30 dana odnosno do okončanja mera. Protiv tri osobe podneseni su prekršajni nalozi. Prema muškarcu starosti 28 godina upotrebljena su sredstva prisile, a nakon prekršajne obrade uručen mu je prekršajni nalog zbog odbijanja davanja ličnog dokumenta na zahtev policijskog službenika - stoji dalje u tekstu.

Pronašli su i jednog zaraženog muškarca.

- Nadalje, 23-godišnji muškarac zatečen je kao gost u tom objektu, gdje je bilo više od 170 osoba, uprskos određenoj meri "COVID - LEČENJE U KUĆI", a zbog čega će protiv njega biti će sprovedeno kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog dela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180 Kaznenog zakona - kažu.

Kako ističu, protiv odgovornih biće sprovedene sve mere zbog prenošenja zarazne bolesti.

Video: Policija upala na korona-žurku u Zagrebu

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola Uzelac

    21. novembar 2020 | 21:02

    Kod nas ne morate da tražite pametnjakoviće po nocnim žurkama. Na primer, danas sam bio oko 16.00 u TC Ušće i u tri minuta, od glavnog ulaza do 2. sprata izbrojao sam oko 70 likova bez ili sa maskom spuštenom sa nosa (uključujući radnika obezbeđenja koji je stajao levo od ulaznih vrata). Ljudi su drski i neodgovorni, a uvek im je kriv neko drugi.

  • PRINCIPijalan

    21. novembar 2020 | 19:36

    Balkanska je to narav.

  • Veljovic

    21. novembar 2020 | 19:35

    Pozdrav za Darka Lazica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA