≫ 

Unuk pomogao baki da se ubije, da joj da popije sonu kiselinu: "Nisam kriv, molila me"

Optuženi unuk u vreme kad je baka pila kiselinu nije bio kod kuće, a rekao je da ga je baka dugo vremena molila da joj kupi varikinu da se ubije jer je patila za sinom koji je preminuo

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Dean Š. (45), Slovenac sa prebivalištem u Zagrebu, uskoro će se naći na optuženičkoj klupi Opštinskog suda u Zagrebu jer je svojoj baki pomogao da se ubije. Kupio joj je u obližnjoj prodavnici u Zagrebu sonu kiselinu koju je potom ulio u bočicu s natpisom Aethanolum dilutum i stavio je na dno ormara.

Pritom si je slučajno pošpricao pantalone koje su odmah izbledile. Znao je, kako se potom otkrilo, da je njegovoj baki dosta života u depresiji u koju je pala nakon gubitka sina.

Baka je 27. novembra 2017. popila izmućkani unukov koktel i u teškom stanju završila u KBC- Rebro, gde je potom i preminula. Zadobila je jezive korozivne povrede jednjaka, želuca, creva i jetre, a loptica sumnje brzo je bačena na njenog unuka koji nije skrivao da ga je "baka molila da joj kupi varikinu da se ubije".

Tužilaštvo je nakon trogodišnje istrage podiglo optužnicu protiv unuka i za njega traže sedam meseci zatvora. Inače, za krivično delo saučestvovanja u samubistvo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Optuženi unuk u vreme kad je baka pila kiselinu nije bio kod kuće, a rekao je da ga je baka dugo vremena molila da joj kupi varikinu da se ubije jer je patila za sinom koji je preminuo.

- Odbijao sam da joj to kupim, ali jedan dan sam otišao do radnje. Kad sam je doneo u kuću, baka je išla za mnom i tražila da joj dam da popije. Stavio sam je u ormarić. Ona me prisilila da joj kupim to i iskreno, nisam verovao da će to popiti. I ne smatram se krivim. Svima je govorila u kući da će se ubiti - branio se Dean Š.

Njegova tetka V. H. se prisetila tragedije rekavši da se depresija njene majke pogoršala 2016. nakon smrti sina, njenog brata.

- Sestrin sin me je tog 27. novembra pitao gde je baka. Bilo mi je čudno što je nema pa sam otišla na balkon i videla baku u stolici. Tada je ustala i otišla da sedne na fotelju u dnevni boravak. Sestrin sin je nakon toga rekao da je baka popila neki alkohol pa sam otišla na balkon i našla bocu s etiketom alkohol.

Zvali smo Hitnu, da bi nešto kasnije toga dana Dean došao kući rekavši mi da je baki u bočicu nalio sonu kiselinu jer da ga je zamolila. Bila sam u šoku i odjurila na Rebro i rekla šta je popila. Majka je morala na operaciju, brzo je umrla, a Deana sam prijavila policiji. On to nije smeo da učini - otkrila je V. H.

Deanovo priznanje šokiralo je redom sve ukućane, a iz kuće u kojoj je pomogao baki da se ubije, odselio se u julu prošle godine.

Zet pokojne M. H. prisjtio se kako je tašta često plakala i pila lekove za smirenje. A nakon što je pronađena bočica alkohola na balkonu, svi su prvo pomislili da je popila medicinski alkohol.

- Iako je znala da kaže: 'Sine, ja ću ti brzo otići', nisam mislio da bi mogla da se ubije. Sve me to šokiralo. Sećam se da me tog dana nazvala moja žena i rekla mi da je svoju majku zatekla na balkonu kuće i da je mislila da je popila dosta alkohola. Kad sam kroz pola sata došao kući, tamo je već bila Hitna.

Odvezli su je u bolnicu gde je umrla. A što se tiče te kiseline, Dean nam je rekao da ju je kupio na njenu molbu – zaključio je zet koji je sa svojom suprugom starao o preminuloj.

Veštačenjem bočice utvrđeno je da je u njoj bila mešavina hlorovodične kiseline i neutvrđenog sredstva.

Video: Ubio čoveka jer mu je u autobusu rekao da stavi masku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA