Ko je žena koja će voditi Ministarstvo odbrane Crne Gore: Ekspert za bezbednost

Olivera Injac, biće nova ministarka odbrane Crne Gore. Prema rečima mandatara Krivokapića ona je najbolji ekspert za bezbednost u Crnoj Gori

  • 6
Olivera Injac Printskrin: Youtube/Entan European Non-Territorial Autonomy Network

Olivera Injac predvodiće resor odbrane u vladi Crne Gore, to je potvrdio mandatar Zdravko Krivokapić predstavljajući sastav svog kabineta.

- Olivera Injac je jedini profesor bezbednosti i vanredni profesor na UDG. Završila je mnogobrojne seminare koji se tiču EU integracija, koja je pisala veliki broj radova, učestvovala u kreiranju stratega bezbednosti. Govori dva jezika - rekao je Krivokapić.

Injac je, zaposlena kao profesor na Univerzitetu Donja Gorica na odseku za humanističke studije.

Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, 1999. godine, a postdiplomske studije je završila 2005. godine na Fakultetu političkih nauka. Magistrarski rad odbranila je na istoj univerzitetskoj jedinici, a doktorirala je na temu "Kulturološki aspekt međunarodne bezbednosti”, januara 2011. godine.

Na Centru za međunarodne studije i studije bezbednosti “George Marshall”- Garmisch-Partenkirchen (Nemačka), završila je program studija bezbednosti (Advanced Security Studies), a usavršavala se i na Institutu za odbranu Ministarstva odbrane SAD (Defence Institute of Legal Studies), završila je program „Legalni aspekti borbe protiv terorizma“.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore radila je od 2000 do 2007. godine u Službi javne bezbednosti - Uprava kriminalističke policije i Odeljenje za analitiku, na poziciji samostalnog savetnika analitičara.

Bila je savetnik u Odeljenju za međunarodnu policijsku saradnju, Uprave policije, prenosi RTCG.

Na Univerzitetu Donja Gorica, zaposlena je od 2008. godine, kao profesor na predmetima iz bezbednosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno gledano

    27. novembar 2020 | 14:30

    Kad je mogao Vulin da vodi ministarstvo odbrane Srbije onda i ova gospođa to može. Uostalom Crna Gora je NATO sila ko sme nju da napadne.

  • TomTom

    27. novembar 2020 | 14:28

    Radila za Mila i Markovića ...

  • 7890

    27. novembar 2020 | 16:03

    Ako je žena sposobna, a izgleda da jeste, neka joj je sa srećom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA