• 0

Republika Srpska produžila mere protiv korona virusa, zabranjena i muzika uživo

, Telegraf

Građani se obavezuju da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku

  • 0
Policijski čas, Republika Srpska, policija

Ilustracija, Foto: ATA Images

Republički štab Republike Srpske doneo je danas Zaključak kojim se produžavaju mere zaštite od širenja korona virusa do 21. decembra.

Prema toj odluci zabranjena su sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smeštaj, ishranu i piće i sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 osoba (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode).

Građani se obavezuju da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku (prekrivena usta, nos i brada) i pridržavaju se zaštitne mere fizičkog rastojanja od dva metra.

Od ove obaveze nošenja zaštitne maske izuzeta su deca mlađa od sedam godina života, lica sa invaliditetom i deca sa smetnjama u razvoju, i lica koje obavljaju fizičku sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata.

Građani su, takođe, obavezni da se u zatvorenim prostorijama, pored nošenja zaštitne maske i održavanja fizičkog rastojanja od dva metra, pridržavaju i uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od delatnosti koja se obavlja.

Nepoštovanje mera će biti sancionisano, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Rad ugostiteljskih objekata je ograničen od 6.00 do 22 sata bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna delatnost, kao i priređivačima igara na sreću.

Video: Vučić sa Dodikom o pomoći Srbiji RS

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima