≫ 

Snimak napada u Puli: Mladić fasciniran islamistima makazama nasrnuo na prolaznike i policajku

Mladić je zapretio državljanki (35) Bosne i Hercegovine, a zatim ušao u prodavnicu i ukrao makaze kojima je napao prolaznika (55), a nakon toga i drugog muškarca (77)

  • 2

Pulska policija uhapsila je mladića D.B. (23) koji je u ponedeljak u popodnevnim satima pretio građanima u centru grada.

Mladić je zapretio državljanki (35) Bosne i Hercegovine, a zatim ušao u prodavnicu i ukrao makaze kojima je napao prolaznika (55), a nakon toga i drugog muškarca (77).

Niko od građana nije povređen, a mladić je nastavio dalje prema Trgu Portarata gde su ga dve policajke savladale uz upotrebu policijske palice i fizičke snage, ali i pomoći građana, piše "Glas Istre".

Prvo se mladić oglušio na njihova upozorenja i naredbe, a na jednu je nasrnuo i pokušao da je ubode makazama. Pretio joj je smrću, kao i ostalim prolaznicima koji su se pritom okupili. Nastavio je da preti policajcima.

Smestili su ga kasnije u zdravstvenu ustanovu i nad njime će naknadno da bude sprovedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela.

Policijska uprava zahvaljuje građanima koji su ih izveštavali o pravcu kretanja mladića i pomogli u savladavanju, piše 24sata.hr.

Kako navodi 24sata.hr, isti mladić je 2018. lažnom bombom blokirao slovensku granicu na prelazu Kaštel-Dragonja. U autobusu je ispod sedišta skrivao napravu za koju se kasnije ispostavilo da je lažna bomba. Zbog toga je i bio osuđen u Kopru na 38 meseci zatvora.

Njegov otac je tada izjavio kako je mladić "stalno bio na internetu" te da je bio fasciniran islamskim ekstremistima, posebno Al Kaidom te da nije ni znao koje su mu bile namere - da dođe do Ljubljane i tamo lažnom bombom prestraši stanovništvo.

Mladić se kasnije pokajao pred istražnim sudijom i rekao da je pogrešio, ali je nastavio s nasilnim ponašanjem i poštovanjem ekstremista. Promenio je ime i prezime te ove godine završio na psihijatriji odakle je pobegao skočivši kroz prozor dnevnog boravka dok su radnici imali prihvat pacijenata.

Video: Uznemirujuće: Pretio je policajki nožem, molila ga je da se zaustavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA