≫ 

Akcija policije na više mesta u BiH, uhapšeno 14 osoba, zamrznuto skoro tri miliona evra

Kako se navodi, pripadnici SIPA privremeno su obustavili raspolaganje novčanim sredstvima na dva računa u iznosu od 1.988.900 KM i iznosu od 1.884.007 evra

  • 0
Policija, republika srpska, police Republic Srpska Ilustracija, Foto: AFP/Profimedia

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas tokom akcije "Profit" 14 osoba zbog sumnje za organizovani kriminal, prevare u poslovanju, pranje novca, kao i zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, saopšteno je iz te ustanove.

- Do sada je otriveno i privremeno oduzeto 791.125 evra i 13.720 dinara, kao i obimna dokumentacija i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - dodaje se u saopštenju, a prenose "Nezavisne".

Kako se navodi, pripadnici SIPA privremeno su obustavili raspolaganje novčanim sredstvima na dva računa u iznosu od 1.016.908 evra  i 1.884.007 evra

Kako se dodaje u saopštenju, još uvek traju pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, kao i pokretnih stvari na više lokacija u Sarajevu, Brezi i Travniku, koje koristi 16 fizičkih i devet pravnih lica.

Video: Osumnjičeni za ubistvo hitno prevezen u bolnicu: Sekao se nožem kada je policija ušla da ga hapsi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA