I Hrvati imaju svog Kona koji ratuje na Fejsbuku: Ruše mi ugled, moraću pravno da reagujem

"Angažovao sam agenciju da aktivno traži takve objave i dao uputstva advokatima koji nas prate da rutinski podnose krivične prijave za uvredu i klevetu", piše Gordan Lauc

  • 1
Gordan Lauc Gordan Lauc, Foto: Youtube/Printscreen/Gordan Lauc

Hrvatski naučnik Gordan Lauc, profesor na Farmaceutsko-biotehnološkom fakultetu, vlasnik biotehnološke firme i član hrvatskog Vladinog Naučnog saveta za borbu protiv korone, objavio je poduži status upozorenja svima koji ga, kako kaže, vređaju i kleveću.

- Na žalost u javnom prostoru se pojavilo više osoba koje misle da o meni mogu slobodno da iznose razne laži, klevete i uvrede pa moram da reagujem - piše Lauc.

On navodi svoje dosadašnje profesionalne uspehe i kompetencije i kaže da je nedopustivo da mu se u javnosti narušava ugled, prenosi Telegram.

Pre nego što objavite "Lauc priča gluposti", tražite moje mišljenje

- Angažovao sam agenciju da aktivno traži takve objave i dao uputstva advokatima koji nas prate da rutinski podnose krivične prijave za uvredu i klevetu - piše. - Takođe upozoravam medije da pre javnog objavljivanja neistinitih informacija i izjava (tipa: „Lauc laže“, „Lauc izneo netačne brojeve“, „Lauc priča gluposti“, „kvazi-naučnik“, „rent-a-naučnik“ i sl.) zatraže moje mišljenje i odgovor na navedene tvrdnje - piše Lauc.

Lauc se u poslednjih nekoliko nedelja našao u nizu javnih polemika s drugim naučnicima koji smatraju da nije iznosio stručne ocene o pandemiji korona virusa, što Lauc demantuje. Naučnik Ivan Đikić optužio ga je za sukob interesa zbog primanja javnih sredstava tokom pandemije.

Lauc je sredinom godine reagovao na obraćanje javnosti Tonija Cetinskog i Dejana Lovrena. On im je tada na Fejsbuku posvetio duži status.

Lauc je reagovao na njihov stav da ljudi ne bi trebalo da se vakcinišu. Na kraju je zaključio: "Nemojte slušati budaletine koje pričaju o stvarima o kojima ne znaju ni toliko da bi mogli shvatiti da ništa ne razumeju."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne zna šta radi

    12. decembar 2020 | 14:29

    Samo što sloboda govora ,daje za pravo svakoj jedinki da ga komentariše javno jer je prihvatio da bude javna ličnost... Nema pravo da mu preti i da ga vređa pogrdnim nazivima, a da osporava njegove izjave može svako- ama baš svako pa niko ga nije tukao po ušima da se toga prihvati-ili možda jeste... Svako ima pravo na svoje mišljenje i da si ovo i da si ono i da si u pravu i da nisi, a na tebi je dal ćeš to da osporavaš nakon svačijeg posta na netu... Srećno čoveče 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA