≫ 

Turković Dodika uporedila sa Hilterom, reagovala ambasada SAD: Zapaljiva retorika podriva pomirenje

Turkovićeva je sinoć na televiziji pozvala na ukidanje Republike Srpske, a Milorada Dodika uporedila sa Hitlerom

  • 35
Sarajevo, Baščaršija Sarajevo / Foto: Milena Đorđević

Zapaljiva retorika podriva uzajamno poverenje koje je neophodno za dalju nadogradnju 25 godina mira, rečeno je Srni u Ambasadi SAD povodom izjave ministra inostranih poslova BiH Bisere Turković kojom je predstavnika srpskog naroda u Predsedništvu BiH Milorada Dodika uporedila s Adolfom Hitlerom, prenose Nezavisne novine.

- Bolju budućnost za sve građane BiH moguće je ostvariti jedino putem dijaloga i kompromisa izabranih lidera, uključujući i kompromis za reforme neophodne da se ispune obećanja o većem napretku i samoodrživosti koju nudi evroatlantska zajednica - navedeno je u odgovoru Ambasade SAD na pitanje Srne za komentar izjave Turkovićeve za Fejs televiziju.

Bisera Turković Bisera Turković / Printskrin: YouTube/Al Jazeera Balkans

Kad je reč o pozivu Turkovićeve strancima da se umešaju u proces stvaranja unitarne BiH, iz Ambasade su istakli da su SAD privržene principima Dejtonskog mirovnog sporazuma koji potvrđuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH kao nezavisne države sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda i ostalima, koja garantuje ljudska prava i štiti sve svoje građane u skladu s vladavinom zakona.

Turkovićeva je sinoć gostujući na Fejs televiziji pozvala na ukidanje Republike Srpske, a legitimno izabranog predstavnika srpskog naroda u Predsedništvu BiH Milorada Dodika uporedila sa Hitlerom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herceg

    13. decembar 2020 | 09:40

    E sad je valjda svima jasno kolika je mrznja muslimana prema Srbima i svemu sto je Srpsko . Isti plan porobljavanja Srba su imali i 92 pa im nije poslo za rukom. Sve svoje fasisticke namere , a u ll sv ratu su bili na strani fasista, planirali su jos od 90 godina formirajuci razne paravojne jedinice . Jedina prava i istinska borba kao i velika pobeda SRPSKOG NARODA JE REPUBLIKA SRPSKA !!!! Poruka za njih je da mogu samo da sanjaju da ce nas nestati , a ako nas dirnu , mislim da ce Turska biti puna izbeglica iz federacije . ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA , SRBIJA I SRPSKA CRNA GORA !

  • QQQ

    13. decembar 2020 | 08:14

    Gospođo (prezime ne želim da ti spomenem) srbi nikada nisu bili sa švabama niti sa ustašama kao vi zato ako ćeš ikoga upoređivati sa hiletom ima vas koliko god hoćete.

  • Dar

    13. decembar 2020 | 10:27

    Neće biti gradjanske BIh,imate svoj rezervat od 28% i to vam je previše nezahvalnici.Živela Republika Srpska🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA