≫ 

Vlada Slovenije najavila: Od utorka krećemo s popuštanjem mera, evo što se sve menja

Slovenija je stroge epidemiološke mere proglasila pre skoro dva meseca. Policijski čas na snazi je od 19. oktobra

  • 0
Ljubljana Ljubljana / Foto: Pixabay.com

Vlada Slovenije je na današnjoj sednici donela odluku da počne sa popuštanjem strogih epidemioloških mera protiv korona virusa, objavio je večeras na Twitteru premijer Janez Janša.

Najavljeno je da se u celoj državi opet uspostavlja javni putnički saobraćaj, otvaraju frizerski saloni, cvećare, autoperionice i hemijska pranja.

Maska, maske Maske su u Sloveniji obavezne i na otvorenom / Foto: Pexels/Gustavo Fring

U četiri regiona, sa boljim epidemiološkim pokazateljima, delom će biti otvarene i trgovine s odećom, obućom, sportskom opremom, kao i autosaloni, podseća Jutarnji list.

Ove odluke na snagu stupaju od 15.12. a trajaće do 23. decembra.

Podsetimo, Slovenija je stroge epidemiološke mere uvela pre skoro dva meseca. Policijski čas na snazi je od 19. oktobra, kad je donesena i odluka o zabrani okupljanja više od šestero ljudi, zabrana venčanja, događaja, verskih svečanosti. Zatvorene su teretane, bioskopi, pozorišta. Maske se nose i na otvorenom. Rade samo prodavnice s osnovnim namirnicama.

Međutim, usprkos svemu tome, epidemiološka situacija nije se značajno poboljšala, što je juče za Jutarnji rekla Šefica slovenskog vladinog stručnog tima za kovid-19, dr Bojana Beović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA