≫ 

Policajac iz Imotskog skrivao begunca sa poternica, službenim autom ga vozio do ilegalnih prelaza

Za osuđenikom su raspisane međunarodne poternice Crne Gore i Bosne i Hercegovine

  • 0
Hrvatska policija Hrvatska policija / Foto: Tanjug/AP

Hrvatski Uskok (Odeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala) je u ponedeljak pokrenuo istragu nad 33-godišnjim graničnim policajcem koji se sumnjiči za skrivanje osuđenika za kojim su raspisane međunarodne poternice, piše Jutarnji list.

Uskok sumnja da je policajac, od 4. novembra do 19. decembra, kao službenik stanice granične policije Imotski nije prijavio boravak osuđenika za kojim su raspisane međunarodne poternice Crne Gore i Bosne i Hercegovine na temelju presuda kojima je osuđen na zatvorske kazne.

Granični policajac je, dodaje Uskok, skrivao osuđenika i omogućio mu da u Hrvatsku ulazi i izlazi van međunarodnih graničnih prelaza vozeći ga službenim policijskim vozilom do ilegalnih prelaza.

Ističu i da mu je u dva navrata omogućio da napusti Hrvatsku "bez prijavljivanja njegovog boravka i bez preduzimanja radnji za njegovo hapšenje". Time je omogućio višestrukom osuđeniku da izbegne hapšenje i izručenje Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, zaključio je Uskok.

Video: Uhapšeno 12 osoba organizovane kriminalne grupe za krijumčarenje ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA