Ministarstvo ne želi da ikona stoji u sefu kod Dodika: "Trebalo je nama da bude doneta"

Šef kabineta ministarke spoljnih poslova Denis Hadžović kaže da nije ispoštovana procedura koja se podrazumeva kada je reč o diplomatsoj pošti

  • 14
Sergej Lavrov Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo spoljnih poslova BiH dalje traži reakciju Tužilaštva u vezi sa ikonom koju je srpski član i predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu.

Iako je ranije iz Dodikovog Kabineta Srni rečeno da je ikona, koju je iz Moskve doneo ambasador BiH Željko Samardžija, pohranjena u sefu kabineta srpskog člana u Predsedništvu BiH, iz resora spoljnih poslova od Tužilaštva traže da, kako kažu, ispitaju slučaj i dodaju da je ikona trebalo da bude dostavljena Ministarstvu BiH.

Šef kabineta ministarke spoljnih poslova Denis Hadžović kaže za portal Radiosarajevo da nije ispoštovana procedura koja se podrazumeva kada je reč o diplomatsoj pošti.

O svemu je, kazao je, obavešteno i Predsedništvo BiH.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovo

    25. decembar 2020 | 17:57

    Svugde na svetu ambasadori donose diplomatsku postu sefovima, a to su ministri inostranih poslova. Posiljke se ne nose u entitete ili mesne zajednice. Ambasadora treba odmah smeniti jer se nije drzao protokola i sto meta istragu I dokaze predaje osumnjicenom. To nema ni u losim krimicima.

  • Риста

    25. decembar 2020 | 17:58

    Милораде сада се потврђују твоје тврдње ским имаш посла,теже ти је сада него икад.

  • salko

    26. decembar 2020 | 11:13

    Vratite lijepo ikonu Ukrajincima i prestanite se brukat nebuloznim saopstenjima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA