Haos u regionu zbog snega: Beli pokrivač zatrpao terenski automobil na Dinari

Duva i jaka i olujna bura

  • 4
Sneg u Hrvatskoj Zatrpan auto na Dinari Foto: Twitter/@HrvatskaGSS

U Hrvatskoj na Dinari je toliko napadao sneg, koji pada od sinoć, da je jedan terenski automobil ostao zatrpan belim pokrivačem.

Susnežica i sneg padaju u Gorskom kotaru i Lici, u Banovini, Moslavini i zapadnoj Slavoniji. Prema poslednjim informacijama, trenutno je snežni pokrivač najviši u Gorskom kotaru - 30 centimetara, piše Tanjug.

Duva i jaka i olujna bura, prenosi portal Index.hr.

Kako se navodi, i u nastavku dana treba računati na orkanske udare bure, kišu duž obale, posebno na području Dalmacije. Lokalno je moguć grad, pa i pojava pijavica.

Jutros je najniža temperatura na Dinari - minus 7 stepeni Celzijusa na samom vrhu, a snežna granica spustila se ispod 700 metara nadmorske visine.

Sneg u Hrvatskoj Foto: Twitter/@HrvatskaGSS

Hrvatski hidrometeorološki zavod izdao je danas crveno upozorenje za područje riječke regije, Kvarnera i Velebitskog kanala i narandžasto upozorenje za područje gospićke regije, zapadne obale Istre i Dalmacije.

Sneg u Hrvatskoj Foto: Twitter/@HrvatskaGSS

U riječkoj regiji očekuju se olujni udari bure, ispod Velebita i orkanski. Najjači udari vetra biće 110 do 200 kilometara na sat.

Sneg u BiH

Snežne padavine ceo dan prouzrokuju velike probleme u saobraćaju širom BiH, a građani se žale na rad zimskih službi koje još nisu očistile pojedine delove u gradovima, naročito u Sarajevu, prenosi Klix.ba.

Kako su tom portalu javili meštani brdskih naselja u Sarajevu, ulice do njihovih domova su gotovo neprohodne, zbog čega je u pojedinim delovima grada obustavljen i javni prevoz.

U centru glavnog grada situacija nije mnogo bolja, a sneg je prekrio i glavnu saobraćajnicu od Ilidže do Baščaršije.

Sneg u Republici Srpskoj

Snežne padavine otežavaju saobraćaj na putevima u višim krajevima Republike Srpske, pa je preko Romanije, na putnom pravcu Sarajevo - Rogatica, za teretna vozila s prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Usporeno i otežano se vozi i na putnim pravcima Vlasenica - Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, Trnovo - Foča preko Rogoja, Mrkonjić Grad - Miliništa, Tisovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Novo Selo i Kola - Stričići - Čađavica, prenose Nezavisne novine.

Iz AMS apeluju da vozači na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sinoć je neoprezna grupa izletnika krenula terenskim automobilom na Dinaru. Zanoćili su u skloništu “Pume” pod velikom Duvjakušom. Po noći je počeo padati sneg i automobil je ostao blokiran.

Video: Sneg veje na Zlatiboru, Zlataru i Kamenoj Gori već nekoliko sati: Za sada svi putni prvaci prohodni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Locarno

    26. decembar 2020 | 16:52

    Ovde u Alpima i leti ima toliko a i više snega,ovom terencu sneg je do karoserije oko pola metra.

  • Joka

    26. decembar 2020 | 17:31

    Trenutno u dalmaciji se samo povecava jacina bure al trenutna 6 c al osecaj kao da je 0 c

  • ruralni srbin

    26. decembar 2020 | 18:21

    Napadao.Pada i dalje al nije mnogo debeo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA