• 65
 ≫ 

Nova odluka gradonačelnika Banjaluke: Objave Grada od sada na ćirilici

, Telegraf
 ≫ 

On je dodao da će biti doneto još strategija i odluka koje će ići u tom pravcu

  • 65
Draško Stanivuković

Foto: Nikola Tomić

Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković saopštio je danas da je doneo odluku da svi zvanični digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama objave pišu ćirilicom, što, kako je naveo, do sada nije bio slučaj.

- Kao gradonačelnik doneo sam još jednu Naredbu koja se tiče naše ćirilice, a to je da od danas, svi zvanični digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama objave pišu našim pismom, što do sada nije bio slučaj - poručio je Stanivuković na Fejsbuku.

On je dodao da će biti doneto još strategija i odluka koje će ići u tom pravcu.

- Moje opredeljenje kao gradonačelnika Banjaluke biće čitava strategija i pravac koji ćemo definisati, a sve sa ciljem očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća neguju naše pismo, a svoj autoritet kao gradonačelnik iskoristiću da na natpisima pored imena javnih preduzeća koja su sada na latinici, bude istaknuta i ćirilična verzija - rekao je gradonačelnik, prenosi Tanjug.

Stanivuković je danas poklonio drvenu azbučnu ploču predsedniku humanitarnog udruženja "Baštionik" Predragu Adamoviću, kao simbol velike želje da se u što većoj meri očuva ćirilica, preneo je banjalučki BL portal.

Tim povodom je naglasio da će Grad Banjaluka imati veliku širinu kada je u pitanju saradnja kako s humanitarnim udruženjem “Baštionik“, tako i sahumanitarnim organizacijama Crveni krst, Karitas i Merhamet.

- Ja ću kao gradonačelnik nalaziti načina da pomažemo svim za Banjaluku važnim organizacijama i udruženjima. Pre par dana smo, u razgovoru s biskupom Komaricom, dogovorili mnoge važne projekte koje će Grad i Biskupija zajedno sa organizacijom Karitas realizovati u narednom periodu - rekao je Stanivuković.

Video: Zavirite u zlatnu kuću Draška Stanivukovića: Ušli smo unutra i ostali bez teksta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima