≫ 

Polemika u Skupštini: “Majka, izvorna pravoslavna Srpkinja, vaspitavala me je da sam Crnogorka"

Predsednik Odbora opomenuo poslanicu i rekao joj da ne koristi izraze uvredljive za srpski narod

  • 84
Sednica odbora u Skupštini Crne Gore Youtube printscreen

Na Zakonodavnom odboru Skupstine Crne Gore prošle sedmice došlo je do polemike između poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović-Stanković i poslanika Nove srpske demokratije Marka Kovačevića koji je i predsednik Odbora, prenose Vijesti.

Vuksanović-Stanković je u toku rasprave rekla da je njena majka "izvorna pravoslavna Srpkinja iz Užičke Požege, ne posrbica, nego izvorna pravoslavna Srpkinja".

Kovačević je opomenuo i kazao da je to uvredljivo za srpski narod.

- Molio bih vas da ne kvalifikujete jednu versku zajednicu u Crnoj Gori koja je najbrojnija kao okupatorsku, jer je to neprimereno, time vređamo osećanja najvećeg broja građana Crne Gore i zbog toga vas molim da to što je vaš subjektivni osećaj zadržite, ako je moguće za sebe, da te ljude ne bi povređivali - rekao je Kovačević.

Vuksanović-Stanković je objašnjavala da ona govori o svojoj majci.

Kovačević je insistirao da se ne koristi termin posrbica, kao ni termin poturica i slični termini.

- Ja govorim o opredeljenju moje majke. Vaspitavala me da sam pravoslavna Crnogorka, da govorim crnogorskim jezikom i da je moja crkva Crnogorska pravoslavna crkva - dodala je Vuksanović-Stanković.

Video: Dva snažna potresa za 20 minuta: Prvi snimak jakog zemljotresa u Hrvatskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    28. decembar 2020 | 11:13

    Vidiš Draginja ,pogrešno te učila, svi smo po nacionalnosti Srbi ,a to sto smo u CG rodjeni možemo biti crnogorci, mada ti malo i lažeš ali dobro nisi vise na vlasti pa ti krivo...

  • Janko

    28. decembar 2020 | 11:26

    Gospodjo Draginja, Ti bi trebala da se izvines celokupnom SRPSKOM narodu za termin koji koristis. Ja sam ponosni SRBIN rodjen u Crnoj Gori i pripadnik sam SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE. Naravno da postujem sve ljude i njihovu versku pripadnost. Ti budi sta god hoces to je tvoja licna stvar. Voleo bih da procitas sta o tvojoj izjavi misle gradjani i da jos jednom razmislis sta si izjavila i sta ces i ubuduce izjavljivati po ovom pitanju.

  • Невена

    28. decembar 2020 | 11:47

    Па ниси баш ни ти за то крива колико је управо то твоја мајка јер те очито погрешним и искривљеним стварима учила. За твоју мајку баш и немам али за тебе по мало и имам разумијевања. Није ни теби баш лако са тим живјети а мораш се за милогорски интерес жестоко борити!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA