≫ 

Vlada Crne Gore obnavlja zahtev za izručenje Svetozara Marovića

Abazović je rekao da je "neopravdano da Marović slobodno šeta drugom državom"

  • 12
Svetozar Marović Foto: Profimedia/AFP

Vlada Crne Gore danas obnavlja zahtev Srbiji za izručenje Svetozara Marovića, kazao je potpredsednik Vlade Dritan Abazović na vanrednoj pres konferenciji.

- Neopravdano je da Marović sada slobodno šeta drugom državom, a da njegov sin obavlja i aktivnosti u biznisu - rekao je Abazović.

On je naveo da je to nastavak borbe protiv korupcije i kriminala, što je prioritet Vlade.

Ministar pravde Crne Gore Vladimir Leposavić kazao je da je Vlada uputila danas molbu za izručenje Svetozara Marovića.

- Jedna molba je već poslata, posle te molbe prethodne vlasti su postojale i dve urgencije, sada imamo i da se drugi put uručuje ta molba - kazao je Leposavić.

On je naveo da je novina u odnosu na ranije zahteve garancija za lečenje.

- Država Crna Gora garantuje da će Svetozaru Maroviću biti obezbeđeno adekvatno lečenje u Crnoj Gori - kazao je Leposavić.

Kako je rečeno na konferenciji, ova molba nema za cilj da naruši odnose Srbije i Crne Gore.

- Pogotovo nije cilj da se ugroze odnosi - kazao je Leposavić i dodao da bi trebalo da se radi zajednički na pitanju ekstradicije Marovića.

Podsetimo, u novembru 2019. godine tadašnji potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Zoran Pažin insistirao je u Beogradu da Marković bude izručen Crnoj Gori radi odsluženja zatvorske kazne na koju je pravosnažno osuđen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    28. decembar 2020 | 10:36

    Srbi su čudan narod. Štite onoga ko je radio protiv Srbije i pljuvao po srbima. Nebi me čudilo da sutra Milu ponude azil kad ga bude Crna Gora hapsila.

  • Peko

    28. decembar 2020 | 11:08

    Marović je bio jedan od najbližih Milovih saradnika. Treba ga odmah izručiti. Sad mu Srbija valja a dok je ovđe bio sve najgore za Srbe. Inače kao i Đukanović i sam nekad bio veliki Srbin.

  • Snezana

    28. decembar 2020 | 11:02

    Najveci srbomrzac ikada je Marovic. Rasturio je dva bratska naroda a sada kod onih koje je pljuvala uziva sva prava kao I svi crnogorci. Fuj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA