Oštećena bolnica u Sisku, pristižu povređeni iz Petrinje: "Porušena je cela interna, intenzivna..."

Direktor bolnice u Sisku rekao daje porušena cela interna, jedinica intenzivnog lečenja, hirurgija i da se može reći da je "ostala samo nova zgrada"

  • 2
Sisak zemljotres Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Snažan zemljotres s epicentrom u Petrinji, devet kilometara od Siska, a 46 kilometara od Zagreba snažno je protresao Sisačko-moslavačku županiju i šire zagrebačko područje. Velika oštećenje pretrpela je bolnica, u koju sve vreme pristižu povređeni iz područja epicentra.

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček izjavila je danas posle zemljotresa da je stanje u tom gradu dosta loše, da je udar bio mnogo jači nego onaj jučerašnji.

Ona je dodala da se pola zgrade gradske Uprave urušilo i da su svi zaposleni istrčali napolje.

Rekla je da je grad u jakom lošem stanju, da su nastala velika oštecenja, ne rade ni telefonske linije.

Ikić Baničekova je za HRT navela da i sama ne može obaviti niti jedan poziv, ali nju mogu dobiti.

Rekla je da čelnici Siska idu pešice po gradu, te pružaju pomoć onima kojima je potrebna.

Gradonačelnica Siska je kazala da su ljudi vidno potreseni, te da za sada na ulici vidi samo ljude koji su lakše povređeni i kojima se pruža pomoć i kroz suze dodala da je Petrinja pretrpela veliku štetu.

Od sisačke bolnice ostala samo nova zgrada

Direktor sisačke bolnice rekao je da je šteta na bolnici ogromna.

- Porušena je cela interna, jedinica intenzivnog lečenja, hirurgija. Može se reći da je ostala samo nova zgrada. Sve pacijente selimo u novu zgradu. Najveći deo porušenog više nije za upotrebu - rekao je direktor, prenosi HRT.

On je dodao kako im se javio i ministar.

- Nadam se da ćemo dobiti svu pomoć, odnosno sada moramo da pošaljemo naše bolesnike na respiratorima. Ovo drugo, za sada, mi samo možemo da zbrinemo. Nismo našli da je neko u bolnici povređen, ali nam dolazi velik broj povređenih iz Petrinje koje mi za sada možemo da zbrinemo - dodao je on.

Kako je ranije preneo N1, u bolnici u Sisku primljeno je 20 povređenih iz Petrinje, od kojih su dve osobe teško povređene.

Video: Vojska uletela u Petrinje: Spasavaju zarobljene u ruševinama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA