≫ 

U toku spasavanje žene iz ruševina u Petrinji: "Sve joj palo na glavu, ima još dosta za otkopavanje"

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović za RTL je opisao situaciju u gradu nakon razornog zemljotresa koji je uzdrmao Hrvatsku malo nakon podneva

  • 1
Zemljotres u Hrvatskoj, Petrinja Foto: Tanjug/HINA

Akcija spasavanja nakon dašanjeg katastrofalnog zemljotresa u Hrvatskoj i dalje traje. U Petrinju stižu mnoge službe kako bi pomogle u izvlačenju povređenih iz ruševina.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović za RTL je opisao situaciju u gradu nakon razornog zemljotresa koji je uzdrmao Hrvatsku malo nakon podneva. Dumbović je komunicirao i sa ženom koja je trenutno zatočena u jednoj od zgrada.

- Izuzetno mi je žao svih porodica, moje iskreno saučešće. Ne postoje reči kojima bih ublažio njihovu bol. Kada vidim da moja radnica leži u sobi, gde joj je šut i sve palo na glavu, otkopavanje i to njeno disanje, ali imamo dosta još za otkopavanje. Mislim da je pri svesti. Čak su mi rekli kako je pre sat vremena kucala i onda mislim da su ekipe spremne i odrađuju riskantan i veliki posao - rekao je Dumbović i dodao:

- Uvek smo zamišljali da je neki potres koji te možda malo potrese, ali ovo je potresni pakao koji iza sebe ostavlja trag koji treba jako puno žrtve i mukotrpnosti, ali Petrinjci su to naučili - rekao je.

Veliko je pitanje gde će biti smešteni svi koji su ostali bez krova nad glavom, prenosi Index.hr.

- Radimo na tome, dolaze nam šatori, sve ono što daje Hrvatska, MUP, vojska, vatrogasci - jako puno ljudi operativno radi. Mi nećemo stati. Pred nama je sigurno neprospavana noć i siguran sam da svi oni koji nam se jave, da imaju smeštaj u kasarni u koju možemo smestiti 500 ljudi. Imamo i mali problem s vodom, kompletan sistem nam je popucao. U svakom slučaju, nama je ovde struka najpotrebnija i nikada ne znamo iz ovih ruševina šta nas čeka", poručio je Dumbović.

Da podsetimo, u zemljotresu koji je danas pogodio Hrvatsku, a koji se osetio i u Srbiji, poginulo je najmanje šest osoba.

Video: Zemljotres u Sisku uništio bolnicu: Pacijenti po hladnoći na ulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    29. decembar 2020 | 18:38

    Не морате бринути где ћете са људима који су остали без кућа Право за Србију као и 1991 пошто су Срби Сад без бљеска и олује али са короном

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA