Mama Dragana rodila sina dok se Sisak tresao: "Pobegli smo iz bolnice, a onda su mi počeli trudovi"

Dean Dovranić svoju suprugu je dovezao u utorak na CTG u sisačku bolnicu. On se vratio kući kod dece, a u trenutku kada je Dragana počela da rađa, tlo se zatreslo

  • 1
Sisak zemljotres Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Dok je razoran potres od 6,2 po Rihteru tresao Sisak, Petrinju i okolna sela, Dragana Dovranić (32) rađala je zdravog dečaka.

Suprug Dean (34) s troje njihove dece od 13, 11 i šest godina bio je u Posavskim Bregima u porodičnoj kući.

- Suprugu sam u 9.30 odvezao u sisačku bolnicu na CTG. Kako je bila u terminu ostavili su je u bolnici. Ja sam se zbog dece vratio u Posavske Brege - kaže Dean.

U trenutku kad je Dragana počela da rađa, tlo je počelo da se trese i telefonske linije su se prekinule, prenosi 24sata.hr.

- Moja deca se još boje, tlo i dalje podrhtava, sede u jaknama i jako su uplašeni. Kada je zatreslo istrčali smo u dvorište, pokušavao sam da dobijem suprugu, nisam dobio ni dežurne službe ni sisačku bolnicu. Bio sam van sebe od straha i brige. Nakon tri sata su mi javili iz bolnice da dođem po suprugu i tek rođenog sina Dorijana - ispričao je Dean.

Dorijan je pri rođenju težio 3.800 grama i bio dugačak 52 centimetara, sada je s porodicom, braćom i sestrama u Posavskim Bregima.

- Bila sam šokirana, ali dobro - kaže majka Dragana. Kako kaže, priključili su je na infuziju, a nakon toga je cela zgrada počela da se trese. Tad su skinuli infuziju i počeli da beže.

Prvo su je smestili u kontejner pokraj bolnice, a kada je bilo vreme da mali Dorijan dođe na svet, rodila ga je u prizemlju sisačke bolnice.

Video: Gradonačelnik Petrinje držao uživo konferenciju, a onda je krenulo sve da puca, ruši se...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA