Nesreća ne ide sama: Izliva reka u Maloj Gorici kod Petrinje, put je pod vodom, ugrožena domaćinstva

Nakon razornog zemljotresa nove muke u Hrvatskoj

  • 3

Hrvatska nakon razornog zemljotresa suočava se sa brojnim problemima, a sada, osim potresa tla strahuju i od poplava.

Kako Telegraf.rs saznaje u Maloj Gorici kod Petrinja počela je da se izliva reka Kupa. Prema prvim informacijama ugroženo je nekoliko domaćinstava. Jedan deo puta u potpunosti je pod vodom.

Nadležni su juče proglasili vanredne mere obrane od poplava na području Sisačko–moslavačke županije, kada su vodostaji Kupe i Korane krenuli da rastu na području Karlovca.

Voda sada stvara dodatne probleme na tom području, s obzirom na to da mnogi prolaze ovuda da bi dostavili pomoć najugroženijima.

Građani su i dalje u strahu jer tlo neprekidno podrhtava. U Hrvatskoj se za 72 sata osetilo više od 160 zemljotresa. Mnogi su noć opet proveli u automobilima, šatorima, kamp kućicama ili kontejnerima koji pristižu u ugrožena područja.

U snimcima iz vazduha može da se vidi koliko je Petrinja stradala u potresu.

Ono što uliva nadu jeste da pomoć neprekidno stiže. Čitav region, ali i Evropa udružili su se da stradalima u razornom zemljotresu otežaju ove preteške dane uplaćujući novac i doniraju neophodne namirnice. Pogledajte kako i vi možete da pomognete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malo mesto

    31. decembar 2020 | 15:39

    Reklo bi se ne bitno a pogledajte istoriju srba u ovom mestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA