≫ 

U Sloveniji od sutra dozvoljeno skijanje, ali uz negativan test

Skijanje će biti dopušteno onima koji sa sobom donesu negativan nalaz testa na korona virus, ne stariji od 24 sata, i urađen u Sloveniji

  • 0
Planinari Foto: Pixabay / Ilustracija

Korišćenje skijališta i žičara na skijalištima u Sloveniji, od sutra će biti dozvoljeno uz negativan test na korona virus koji se može obaviti na granici ili na skijalištu, saopštila je slovenačka vlada.

Skijanje će biti dopušteno onima koji sa sobom donesu negativan nalaz testa na korona virus, ne stariji od 24 sata, i napravljen u Sloveniji.

Odlučeno je i da se na pet većih graničnih prelaza s Hrvatskom od subote uvede mogućnost brzog testiranja putnika antigenskim testovima.

Osobe koje u Sloveniju ulaze iz tzv. "crvenih zona" moći će ubuduće ući u Sloveniju bez karantina, ako takvo testiranje na granici pokaže negativan rezultat, a s tim testom imaće i pristup skijalištima.

Skijaškim centrima vlada premijera Janeza Janše preporučila je da sami s izvođačima brzih antigenskih testova dogovore mogućnost testiranja i na ulazu na skijališta.

Video: Zemljotres prekinuo sednicu slovenačkog parlamenta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA