Petarde odjekivale hrvatskim gradovima uprkos apelima: Muškarac u Splitu teško povređen pirotehnikom

Njemu je konstatovana teška povreda šake

  • 0
Hrvatska zabranjuje petarde Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Muškarac (36) povređen je sinoć u Splitu usled aktiviranja pirotehničkog sredstva, saopštila je hrvatska policija.

Njemu je pružena lekarska pomoć u splitskoj bolnici i konstatovana teška povreda šake, pa je hospitalizovan, prenosi portal Index.hr.

U Splitu je, pored toga, rano jutros oko 3 časova došlo do požara na parkiranom automobilu koji je potpuno izgoreo, a požar je delimično zahvatio još jedno parkirano vozilo.

Inače, Hrvatska je Novu 2021. dočekala uglavnom bez slavlja i velikih zajedničkih dočeka na trgovima, u prvom redu zbog epidemiološke situacije, ali i u znak solidarnosti i saučešća sa stradalnicima u razornom zemljotresu koji je u utorak pogodio šire područje Petrinje i Siska.

Okupljanja u pojedinim centralnim delovima većih gradova bilo je usprkos tome što nije bilo organizovanih dočeka, ali najveći deo građana dočekao je Novu godinu u krugu porodice, prenosi portal Index.hr.

Policija i vatrogasci prethodno su pozvali građane da se suzdrže od pirotehnike zbog dodatnog negativnog uticaja na psihičko zdravlje svih, ali deo građana nije se mogao odreći tog načina slavlja, pa su se pirotehnička sredstva čula većini gradova Hrvatske.

Video: Deca terorisala prolaznike u Zemunu pirotehničkim sredstvima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA