≫ 

Hteli su da ga uspavaju, a sad je prva njuška HGSS: Drako je iz ruševina spasao ženu

Drako je iz ruševina petrinjske uprave izvukao ženu

  • 0

Psa Draka su hteli da ubiju. Kažu da je u skloništu bio previše agresivan. Međutim, Kruno Stipetić je verovao da mu samo treba pružiti priliku da se dokaže - i bio je u pravu.

Drako, prva njuška Hrvatske gorske službe spasavanja, pronašao je i spasio ženu zatrpanu u zradi petrinjske uprave.

Kako piše "Zadovoljna.hr", Kruno Stipetić i njegov pas Drako bili su u Karlovcu kada je stigla vest o zemljotresu, a manje od sat vremena kasnije stigli su u Petrinju. Ovaj nerazdvojni tim čoveka i njegovog najboljeg prijatelja odmah je počeo da pomaže u potrazi za nestalim osobama.

Jedna od zgrada koju su zajedničkim snagama pretražili bila je i ona petrinjske uprave jer je, naime, postojala sumnja da je jedna osoba ostala unutra.

Jedna od prostorija bila je zatrpana ciglom, a vrata su bila blokirana. Nakon što su ga vatrogasci i pripadnici Gorske službe spasavanja razbili, Drako je užao unutra i ubrzo pronašao osobu. Vlasnik je Draku prepustio sve zasluge za ovaj uspeh.

Sam Kruno je za medije izjavio da nije on pronašao ženu, već je to učinio pas.

Nakon što su spasilačke brigade počele da izvlače ženu, njih dvojica su otišli svojim putem, u potrazi za još nekim kome je potrebna pomoć.

Kruno je Draka dobio kada je pas imao samo godinu dana i, iako mu je savetovano da ga zbog agresivnosti uspava, nije želeo da odustane od njega. Sa dve i po godine Drako je besprekorno prošao test agresivnosti i položio za prvu licencu, jednu od najtežih u Evropi. Ovaj par ubrzo je postao neizostavni deo gotovo svih GSS potraga.

Video: Dron pokazao svu katastrofu koju je napravio zemljotres u Petrinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA