Za oštećene u zemljotresu u Hrvatskoj dosad prikupljeno skoro 5 miliona evra

Sada nije potrebno slati hranu, higijenu i vodu, jer Crveni krst raspolaže sa dovoljno količina

  • 1
Zemljotres u Hrvatskoj, Majske Poljane Foto: Tanjug/AP

Izvršni predsednik Crvenog krsta Hrvatske Robert Markt izjavio je da je za građane pogođene razornim zemljotresom do sada prikupljeno 36 miliona kuna (4,8 miliona evra) donacija.

- Siguran sam da će svi građani koji su uplatili novac putem Crvenog krsta Hrvatske biti zadovoljni, jer ćemo taj novac na najtransparentniji mogući način podeliti hrvatskim građanima nastradalima u zemljotresu - rekao je Markt.

On je najavio da će Crveni krst od jedinica lokalne samouprave dobiti spiskove stanovnika koji su pretrpeli štetu od potresa na čije žiro-račune će biti uplaćen novac.

- To će zahtevati određeno vreme, ali mi ćemo učiniti sve da to bude što pre, jer smo svesni da su potrebe velike - rekao je Markt za Novu TV.

On je istakao da sada nije potrebno slati hranu, higijenu i vodu, jer raspolažu sa dovoljnim količinama, a svi ljudi kojima je potrebno dobili su hranu za određeno vreme.

- Ovo je operacija koja će trajati dugo i molim sve koji su željni da pomognu da pričekaju koji dan i sigurno ćemo ih uključiti u tu operaciju - istakao je Markt.

Video: Dron pokazao svu katastrofu koju je napravio zemljotres u Petrinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    2. januar 2021 | 11:14

    Sada će hrvatima podeliti novac a srbima neku siću za šator ili za putnu kartu do Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA