Dečaku (11) iz Bijeljine petarda raznela tri prsta

Dečaku izvršena amputacija palca, kažiprsta i trećeg prsta desne ruke, a prisutna su i oštećenja četvrtog i petog prsta, kao i veliki defekti na šaci desne ruke

  • 4
Petarde, bacanje, paljenje petardi Foto: Shutterstock

Maloletnik iz Bijeljine koji je povređen prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava operisan je i hospitalizovan u Klinici za dečiju hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, potvrđeno je iz UKC, prenosi Srpskainfo.

Načelnik Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju UKC Nikola Baroš rekao je da je pacijentu izvršena amputacija palca, kažiprsta i trećeg prsta desne ruke, a prisutna su i oštećenja četvrtog i petog prsta, kao i veliki defekti na šaci desne ruke.

- Nakon operativnog zbrinjavanja, pacijent je hospitalizovan u Klinici za dečiju hirurgiju UKC Republike Srpske – navode iz UKC.

Povređeni dečak je iz bijeljinskog naselja Pučile i ostaće u UKC na daljem praćenju i lečenju.

Iz UKC je potvrđeno Srni da je dečak, 2009. godište, u subotu, 2. januara, u poslepodnevnim časovima sanitetskim vozilom Doma zdravlja Bijeljina dovezen u UKC.

Policija je izvršila uviđaj lica mesta na dečijem igralištu u bijeljinskom naselju Pučile i o svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Policijska uprava Bijeljina ponovila je apel roditeljima da decu upoznaju sa mogućim posledicama nestručne upotrebe pirotihničkih sredstava, ističući da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika.

Dežurni lekar Doma zdravlja prijavio je policiji 2. januara u 13.22 časova da je dovezen maloletnik, rođen 2009. godine, iz bijeljinskog naselja Pučile sa teškim povredama koje su nastale od petarde, odnosno rakete.

Video: Deca terorisala prolaznike u Zemunu pirotehničkim sredstvima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    4. januar 2021 | 12:27

    Tuga. Nista ne ucimo iz proslosti. Kakvi smo ovo ce se ponoviti sledece godine.

  • BN -1

    4. januar 2021 | 11:25

    Dobro je kad je samo tri,moglo da bude i gore.

  • Branko

    4. januar 2021 | 19:07

    Kaznio bih ja roditelje ako ih uopste ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA