≫ 

Hrvatska proglašava stanje katastrofe u dve županije

S obzirom na veliki broj naknadnih potresa, premijer Plenković je rekao da građani ne moraju biti u strahu, ali da moraju biti na oprezu

  • 1
Zemljotres u Hrvatskoj, Petrinja Foto: Tanjug/HINA/DAMIR SENCAR

Hrvatska vlada će proglasiti stanje prirodne katatrofe za dve županije pogođene razornim zemljotresom, koji je prouzrokovao ogromnu štetu, izjavio je danas premijer Andrej Plenković.

- Proglasićemo katastrofu danas u Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji, jer smo dobili informacije s terena o razmerima šteta koje su se dogodile, posledicama na normalno funkcioniranje života, i to će pomoći građanima - rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Najavio je da će danas saopštiti javnosti šta je sve do sada preduzeto.

On je uoči sedice vlade rekao da su 24 osobe povređene, od kojih je 18 na bolničkom lečenju, među njima i četiri vatrogasca.

S obzirom na veliki broj naknadnih potresa, Plenković je rekao da građani ne moraju biti u strahu, ali da moraju biti na oprezu.

Rekao je i da je puno učinjeno na području zdravstva na ugroženom području i da je informisan da je deo bolnice u Petrinji bezbedan za upotrebu, kao i da će sisačka bolnica moći da primi još 50-ak pacijenata,

- Vlada je suočena s dve velike krize, mi smo odlučili da proglasimo katastrofu u dve županije, uz postojeći Štab biće formiran poseban na čijem čelu će biti ministar Tomo Medved, a biće uključeni predsatvnici svih resora, njegovi zamenici Milošević i Horvat - rekao je Plenković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Balkanski spijun

    4. januar 2021 | 17:56

    Zna li iko kako su prosle brvnare i kako su zemljotres podnele montazne kuce?!?!??!? !!! Vrlo je bitno da se zna sta da narod gradi sledece, jer smo videli da od ovog nacina zidanja nista dobro!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA