Hrvatski USKOK traži da se istraži obnova kuća posle rata

Ranije je hrvatski premijer Andrej Plenković rekao da mora da se ispita zašto su neke kuće u posleratnom periodu nekvalitetno obnovljene

  • 2
Petrinja, zemljotres, Hrvatska Ilustracija, Foto: AP/Tanjug

Hrvatska služba za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) zatražiće od policije pokretanje istrage o mogućim propustima u posleratnoj obnovi objekata na području zemljotresom pogođene Sisačko-moslavačke županije.

- Povodom izjava i saopštenja pojedinaca i pitanja o mogućim propustima u posleratnoj obnovi objekata na području Sisačko-moslavačke županije, mi odgovaramo da će USKOK hitno zatražiti od policije pokretanje kriminalističke istrage zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo za koje se pokreće postupak po službenoj dužnosti - saopšteno je danas iz hrvatskog tužilaštva, prenosi portal Index.hr.

Ranije je hrvatski premijer Andrej Plenković rekao da mora da se ispita zašto su neke kuće u posleratnom periodu nekvalitetno obnovljene.

- Mislim da moramo da ustanovimo kako se to i zašto dogodilo, ko je radio, ko je sprovodio nadzor i ko je na kraju izdavao upotrebne dozvole za te objekte - poručio je Plenković na konferenciji za novinare posle sednice vlade Hrvatske.

Video: Još jedan jak zemljotres, 4,5 stepeni po Rihteru, jutros oko 7.50 sati potresao je područje Petrinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    5. januar 2021 | 08:33

    Zašto? Zato što su kuće Srba. Ima li šta slađe za ustaše nego da pare stave sebi u džep a Srbima ostave oronule domove?

  • Bata

    5. januar 2021 | 11:59

    Preformulisati pitanje zasto su srpske kuce posle rata tako lose obnovljenje. Dva pitanja da se nikad vise ne vrate ili da stradaju u njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA