Oglasio se sveštenik kom je pretio šef lokalnog Štaba civilne zaštite: "Gospođa i ja nismo dobro"

Kako pišu hrvatski mediji, reč je o prilično nekonvencionalnom svešteniku, navodno diplomiranom psihologu

  • 1
Nasilje u porodici Foto-ilustracija: Shutterstock

J. V. (56), koji obavlja dužnost šefa Štaba civilne zaštite Grada Otoka, i njegov 24-godišnji sin osumnjičeni su da su u decembru prošle godine fizički napali i pretili supruzi J. V. (43) i 47-godišnjem svešteniku iz druge župe, koje su zatekli u njihovoj porodičnoj kući u Komletincima. Sada se oglasio i sveštenik.

Bizarnu priču prvi je otkrio portal Telegram kom je policija potvrdila da su J. V. i njegov sin bili privedeni 27. decembra prošle godine te su protiv njih podnesene krivične prijave zbog porodičnog nasilja i pretnje. Pretragom kuće pronađeno je i nekoliko komada oružja.

I on i sin bili su predati pritvorskom nadzorniku, ali tužilaštvo u Vinkovcima nije zatražilo određivanje istražnog zatvora, nego su im određene mere zabrane približavanja žrtvama i uspostavljanja kontakata sa žrtvama tokom krivičnog postupka.

Prema pisanju Telegrama, J. V. je 31. decembra dao pisanu ostavku na mesto načelnika Štaba civilne zaštite Grada Otoka, navodeći da ostavku podnosi "iz lični razloga", a ostavku je iz istih razloga podneo i na mesto predsjednika ogranka HDZ-a u Komletincima.

Šta je župnik, inače na službi u župi koja je od Komletinaca udaljena više desetina kilometara, u večernjim satima radio kod J. V. u kući, nije poznato. Prema informacijama do kojih su došla 24 sata, supruga J. V. više ne živi u kući sa njim, nego u župnom dvoru kod sveštenika gde joj je pruženo utočište.

"Jutarnji list" je pozvao ovog sveštenika čiji identitet nije objavljen jer je reč o žrtvi krivičnog dela.

- Gospođa nije dobro i ja nisam dobro jer se radi o ozbiljnoj pretnji smrću - rekao je on i dodao da druge detalje ne može da iznosi.

- To sam prijavio i ne mogu drugo da govorim jer je istraga u toku - izjavio je.

Na pitanje da li informacija da je supruga J. V. sada u župnom dvoru istinita, on je odgovorio da "ako je neko nešto objavio, mora stajati iza toga, ali zaista ne bi više ništa komentarisao".

Inače, reč je o prilično nekonvencionalnom svešteniku, navodno diplomiranom psihologu, o kom su već više puta pisale novine, a koliko je vidljivo iz objava njegovih župljana, vernici ga jako vole i cene, usprkos njegovoj nekonvencionalnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    6. januar 2021 | 13:46

    Trebalo je i ranije da pređe kod župnika a ne da bruka i sebe i muža i vara ga u njegovoj bračnoj postelji i kući. To je najveće moguće poniženje. Idi, daleko ti lepa kuća, ali me ne brukaj i omalovažavaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA