Dodik: Istorijski cilj je samostalna i slobodna Republika Srpska

Dodik je rekao da je Republika Srpska u Dejtonski sporazum unela svoj subjektivitet i sve nephodne elemente državnosti - teritoriju, stanovništvo i suverenu vlast u okviru svojih granica

  • 63
Milorad Dodik

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da Republika Srpska nije poklonjena, da su se za nju izborili najbolji i da je obaveza svih da je čuvaju i grade za buduće generacije.

- Naš istorijski cilj je samostalna i slobodna Republika Srpska i moramo naučiti lekciju, koju su mojoj generaciji predali naši preci. Nemati državu je nešto što su Srbi naučili na najgori mogući način i u raznim bunama i nažalost i poslednjem građanskom ratu - istakao je Dodik u video obraćanju na svečanoj akademiji koja se povodom Dana Republike Srpske održava u Banjaluci.

On je rekao da je Republika Srpska u Dejtonski sporazum unela svoj subjektivitet i sve nephodne elemente državnosti - teritoriju, stanovništvo i suverenu vlast u okviru svojih granica, prenela je RTRS.

- Zauzvrat, dobili smo mir i međunarodnu verifikaciju Republike Srpske kao ravnopravnog entiteta u okviru BiH sa visokim stepenom autonomije - poručio je Dodik.

On je istakao da će se borba na političkom planu sa onima koji opstruišu Republiku Srpsku nastaviti i da ona neće biti nimalo laka ni u idućoj godini.

Naveo je da ono što odvaja iduću godinu od svih godina do sada, što se tiče Republike Srpske, jeste to da ona naredne godine slavi 30 godina i da se mora pripremiti za to.

- Moramo biti još jači i moramo to učiniti na najbolji mogući način - naglasio je Dodik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BL

    9. januar 2021 | 18:53

    Živeo Dodik i Rep. Srpska i uz podršku i pomoć Srbije do samostalnosti.

  • 🇷🇸Stefan

    9. januar 2021 | 19:21

    Bošnje žele rat i nasilno ukidanje Srpske da bi ukinuli Srpski identitet,pravo na veru,majorizaciju Srba u BiH.Oni smatraju da imaju ekskluzivno pravo na celu teritoriju BIH.Znamo jako dobro sa kim imamo posla! Živela Republika Srpska,nek je večna 🏴‍☠️💜

  • Vojin

    9. januar 2021 | 19:26

    Živela R Srpska!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA