Ponovo se treslo tlo u blizini Petrinje: Zemljotres jačine 3.8 opet pogodio Hrvatsku

Epicentar potresa bio je potresa bio je 18 kilometara zapadno-jugozapadno od Petrinje

  • 0
Petrinja Hrvatska zemljotres potres Petrinja nakon ranijeg zemljotresa Foto: Tanjug/AP

Seizmografi hrvatske Seizmološke službe zabeležili su danas zemljotres magnitude 3,8 prema Rihteru nedaleko od Petrinje.

Epicentar potresa bio je potresa bio je 18 kilometara zapadno-jugozapadno od Petrinje i 43 kilometra jugo-jugoistočno od Zagreba prenosi Hina, piše Tanjug.

Rupe nakon ranijeg zemljotresa

Nakon snažnog zemljotresa na petrinjskom području su počele da se pojavljuju rupe u zemlji, a jedna od njih se neprestano širi.

Ove rupe obilaze stručnjaci.

- Promene su na gore. Jedna od rupa i dalje je aktivna, dodatno se povećala za 40 do 50 posto. Neprestano se čuje kako delovi zemlje padaju u vodu. Ovaj teren su obišli i stručnjaci Geološkog fakulteta i kažu da će teren snimati i dronovima iz vazduha i da će tek tada znati tačan broj rupa. Za sada ih ima najmanje trideset - javila je ranije reporterka Nove TV.

Jedna od njih dugačka je petnaestak metara, a dubina se za sada ne može izmeriti zbog opasnosti silaska.

- Hoće li još da rastu, hoće li ih biti još - niko ne može da kaže. Problem su podzemne vode, jer bi njihovim porastom situacija mogla da se pogorša, a kišna razdoblja tek slede u narednim mesecima. Neki su i upravo zbog rupa u blizini kuća dobili crvenu nalepnicu. Rupe je za sada nemoguće sanirati, sve dok tlo ne miruje i stručnjaci upozoravaju da mogu biti izuzetno opasne - dodala je.

Prema rečima meštana u selu je trenutno oko 15 rupa.

Video: Još jedan jak zemljotres, 4,5 stepeni po Rihteru, jutros oko 7.50 sati potresao je područje Petrinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA