≫ 

Detalji nesreće u kojoj je stradala mala Vanja: Pijan ludovao za volanom, ubio dete na trotoaru

N. M. je nesrećnu devojčicu koja je mirno stajala na trotoaru, ne sluteći crnu sudbinu, udario prednjim levim vratima, odbacio je nekoliko metara

  • 13
Vanja R. Prnjavor Foto: Facebook/OŠ Branko Ćopić

N. M. (26) iz Prnjavora kritične večeri u oktobru prošle godine mogao je da bira, da li će mrtav pijan sjesti u svoj "golf" ili u automobil drugara. Ovaj detalj, kao i mnoge druge koji su usledili do trenutka u kojem će N. V. skriviti tešku saobraćajnu nesreću u centru Prnjavora i usmrtiti devojčicu Vanju R. (13) na trotoaru, otkrila je optužnica banjalučkog Tužilaštva, prenosi Srpskainfo.

N. M. je kobnog dana 10. oktobra prošle godine, kako piše Srpskainfo, oko četiri časa pijančio u jednom lokalu u Prnjavoru i to od 17 do 21 čas.

Po izlasku iz lokala bio je uporan u razgovoru sa S. S. koji je ponudio da on vozi svoj automobil do sledećeg lokala u Prnjavoru. N. M. je prema navodima iz optužnice u krvi imao preko dva promila alkohola.

Nakon što je sjeo za volan “golfa 4” N. M. je vozio brzinom od preko 105 kilometara na čas i to kroz centar Prnjavora gde je ograničenje brzine bilo 40 kilometara.

- Vozeći, nasilničkom, duplo većom brzinom od najmanje 105,6 km/h, gde je dozvoljena brzina kretanja 40 km/h zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom koje je prešlo na trotoar gde se nalazila maloletna Vanja R. rođena 2007. godine – navodi se u optužnici.

N. M. je nesrećnu devojčicu koja je mirno stajala na trotoaru, ne sluteći crnu sudbinu, udario prednjim levim vratima, odbacio je nekoliko metara.

Devojčica je zadobila višestruke prelome lobanje, kostiju lica, rebara, kičme, ekstremiteta, te teške povrede vitalnih organa od kojih je preminula na mestu.

N. M. je nakon nesreće uhapšen, a odlukom banjalučkog Okružnog suda pritvor mu je produžen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    10. januar 2021 | 20:23

    Slično kao u Nišu. Dokle će pijane i bahate bitange da ubijaju decu na trotoaru i da budu kažnjavani kao da su prešli van pešačkog prelaza? Zakon ako nije dobar menjati ga kao što je donet 'Tijanin zakon'. Pre par godina u Nišu pijana stoka zgazio biciklistu i dve devojke na trotoaru i dobio četiri godine?! Jel to zakon?

  • Обећана Земља

    10. januar 2021 | 21:05

    Шта ће те несрећан случај. Тако су ми прошли пут рекли када сам приговарао за пресуду која ке дата једном утицајном сину ријалити мага. Исто тако су се питали шта је девојка радила у 3 ујутру. Ево вам сад одговора кад попуштате закон. Свњ више ће алкохолисаних возача на улицо бити зато што знају ако имаш неког утицајног, нећеш одговарати. Јадна девојка! Надам се да је на бољем месту, а породици саучешће!

  • Ja

    10. januar 2021 | 21:01

    DOZIVOTNA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA