Pupovac reagovao na izjavu sisačkog biskupa: "Um Košića je zagađen"

Sisački biskup Vlado Košić izjavio je ranije da je zemljotres danas najveći neprijatelj i teško predvidiv, te da se "ne možemo protiv njega boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba"

  • 6
Milorad Pupovac Foto: ATA Images

Neki ljudi, nažalost, imaju zarobljen um, a neki imaju i zagađen um, rekao je večeras predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac reagujući na reči sisačkog biskupa Vlada Košića u kojima poredi zemljotres sa borbom protiv Srba i Turaka.

- Nezavisno od toga što su na tako prestižnoj i uglednoj poziciji, kao što je pozicija episkopa ili biskupa jedne od najuglednijih religijskih zajednica u svetu, izgovoriti takve stvari je izraz i posledica činjenice ozbiljne zarobljenosti uma i ozbiljne zagađenosti uma - ocenio je Pupovac za N1.

Sisački biskup Vlado Košić izjavio je ranije da je zemljotres danas najveći neprijatelj i teško predvidiv, te da se "ne možemo protiv njega boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba".

Biskup, poznat po širenju mržnje i netrpeljivosti prema manjinskim zajednicama, u nedelju je održao misu u spomen na 443. godišnjicu pada tvrđave Gvozdansko 1578. godine.

"Oni su radije ostali na braniku utvrde Gvozdansko i na braniku domovine negoli se pokoriti neprijatelju i njegovoj sili. Ta borba do kraja rešila je hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, bilo komunisti, bilo Srbi", rekao je Košić.

Video: Nove nedaće za stanovnike Petrinje - debeli minus i sneg

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    12. januar 2021 | 21:40

    Banda je to... Podlo i ljigavo

  • baba smilja iz darosave

    12. januar 2021 | 21:44

    katolicki biskupi i fratri su jedino dobri u zlistavljanju malih decaka

  • kosmajac

    12. januar 2021 | 21:55

    E moj Pupi ...pa takav je mozak svakog Hrvata i zasto nas zamajavas tvojim glupostima .Zar ti Jasenovac i oluja nije dovoljna ????Svi oni su NEO NDH i mrze Srbe .Tacka .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA