≫ 

Mehmed još jednom pokazao hrabrost: U januaru, na minusu, preplivao reku Unu

Mehmed Ramić kog u Bosanskoj Krupi mnogi znaju pod nadimkom Meha, svake godine 13. januara u 12 sati prepliva reku Unu i na taj način testira svoje trenutne sposobnosti i zdravlje

  • 2

Temperature koje ovih dana u BiH retko prelaze nulu nisu predstavljale problem Krupljaninu Mehmedu Ramiću da pokaže svoju hrabrost i u januaru prepliva reku Unu sa jedne strane obale na drugu, piše Klix.ba.

Naime, Mehmed Ramić kog u Bosanskoj Krupi mnogi znaju pod nadimkom Meha, svake godine 13. januara u 12 sati prepliva reku Unu i na taj način testira svoje trenutne sposobnosti i zdravlje.

Iako je živa na termometru u određenim delovima dana u Bosanskoj Krupi pokazivala i nekoliko stepeni ispod nule, a krajolik oko same obale reke bio u potpunosti prekriven snegom, Ramića ni ove godine nije sprečilo ništa da nastavi da obeležava ovu svojevrsnu tradiciju po kojoj je poznat u Bosanskoj Krupi.

Kako je poznato, Mehmed Ramić neobičnu tradiciju praktikuje već 42 godine, a i ove su ga godine, kao i prethodnih, u ovom poduhvatu ispratili i podržali brojni sugrađani.

Prvim kupanjem 13. januara na reci Uni, Ramić na određeni način svake godine otvara i sezonu kupanja na ovoj krajiškoj lepotici. Ipak, iako su mnogi pohvalili hrabrost Mehmeda Ramića, većina njegovih sugrađana pričekaće nešto toplije i vedrije dane za prvo ovosezonsko kupanje na reci Uni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA