Vozača uhvatili usred bela dana sa 4,9 promila u krvi: Rekorderu iz Bocanjevaca preti ozbiljna kazna

Muškarca (54) hrvatska policija uhvatila "ubijenog od alkohola" za volanom usred bela dana

  • 2
Pijan vozač automobila, vozač u alkoholisanom stanju Foto-ilustracija: Shutterstock

Muškarcu (54) ih Hrvatske preti novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna (oko 2.650 evra) ili 60 dana zatvora, nakon što je usred bela dana uhvaćen kako vozi mrtav pijan.

Osječko-baranjska policija u sredu je zaustavila 54-godišnjeg vozača, koji je vozio automobil sa 4,9 promila alkohola u krvi, saopštili su iz MUP.

Vozač je zaustavljen tokom nadzora saobraćaja u 13,15 časova, u Bocanjevcima kod Belišća. Obavljenim alkotestiranjem 54-godišnjaku je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od čak 4,9 promila.

- Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mera zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 meseci i šest negativnih prekršajnih bodova - ističu u policiji.

Prema medicinskom tumačenju koncentracija od četiri i više promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog pritiska ili gušenja pri povraćanju zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tečnost iskašljala iz pluća.

Činjenicu da su smrtni slučajevi u takvim okolnostima retki i da se neki čak usude da sednu za volan lekari objašnjavaju time da su svi takvi neslavni rekorderi uglavnom "utrenirani" u ispijanju alkohola, to jest da ga konzumiraju duže vreme i time podižu prag osetljivosti organizma na trovanje alkoholom.

Video: Napravio je 11 prekršaja bežeći od policije, ali uredno je na svakoj raskrsnici dao migavac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA