≫ 

Policija objavila detalje teške nesreće u Hrvatskoj: Mladić u BMW-a udario u ivicu puta

Veruje se da je išao brzinom od 140 kilometara na sat

  • 2
Saobracajna nesreca, Sisak Hrvatska Foto: Facebook/Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica

Dvadesetogodišnji vozač koji je u teškoj saobraćajnoj nesreći u subotu ujutro na naplatnoj stanici HAC-a u Mraclinu usmrtio radnika HAC-a ima višestruke teške povrede, ali nije životno ugrožen.

Policija je danas objavila nove detalje nakon što su sproveli uviđaj na mestu događaja.

- Juče, 23. januara oko 5:30 na području Mraclina, 20-godišnjak je upravljao ličnim automobilom marke BMW sisačkih registarskih oznaka krećući se zapadnim kolovozom auto-puta A11, dok pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama puta kojom prilikom je vozilom prešlo na zatvorenu saobraćajnu traku i prednjim delom vozila naleteo na rubni kamen usled čega je vozilo nastavilo nekontrolisano da se kreće. Prilikom nekontrolisanog kretanja vozila, isto je u jednom trenutku izgubilo kontakt s podlogom a potom nastavilo da se nekontrolisano kreće pločnikom u zoni naplatne stanice Mraclin - objavila je policija, prenosi Index.hr.

Teška prometna nesreća na naplatnim kućicama "Mraclin". Nažalost, sa smrtnim ishodom.🚨UPOZORAVAMO🚨 vozače da...Posted by Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica on Friday, January 22, 2021

- Udarom u zid upravne zgrade isti je srušen, a vozilo je ušlo u unutrašnjost same zgrade pri čemu je naletelo na 53-godišnjeg radnika naplatne stanice koji je u naletu smrtno stradao. Po zaustavljanju vozila isto se zapalilo te je požar ubrzo ugašen. Lekarska pomoć 20-godišnjaku pružena u KBC-u Zagreb, te je zadržan na lečenju dok je utvrđeno da je teško povređen. Protiv 20-godišnjeg vozača podneta je krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u toku - dodali su.

Vozio 140 na sat?

Mladić je po oceni saobraćajnog veštaka jurio 140 kilometara na sat i nije kočio, piše u nedelju Jutarnji list.

- Vozač je prošao kroz čunjeve koji su postavljeni nekih 200-tinak metara pre naplatnih kućica jer se ne naplaćuje putarina. Verovatno je mislio da prođe kroz prolaz, ali ga je promašio. Verovatno je napravio desni manevar prema naplatnim kućicama, ali je tada najverovatnije zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu. Prvo je udario u bankinu, vozilo je zahvatilo travnjak i tek tada se zaleteo u objekat kod naplatnih kućica. Procenjujem da je brzina bila oko 140 kilometara na sat. Probio je tri zida i ubio radnika koji je sedeo za radnim stolom - rekao je Goran Husinec, saobraćajni veštak koji je bio na mestu nesreće. Vrlo brzo stigle su sve hitne službe.

Video: Vozi oprezno jer Ima samo jedan put

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    24. januar 2021 | 12:17

    Mali drogirani nije vozio nego je uleteo u zgradu i probio 2 zida.On je na bankini dobio skakaonicu jer se vidi u kojoj je visini uleteo u zgradu.Da nije ubio ovog nesretnika u zgradi ubio bi nekoga u napkatnoj kućici jer ne bi u toj a verovatno i većoj brzini pogodio prolaz.Idiot.

  • imaste

    24. januar 2021 | 13:02

    Saučešće.Vozač Bmw nas nije demantova.Dečko, kad se oporaviš produži na neuropsihijatriju da dobiješ košulju sa logom BMW i lekić BeMWacin i krevet sa volanom njegovog auta u rukama, da dovrši svoju vožnju u dvorištu ludnice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA