≫ 

Novi detalji smrti na Papuku: Muškarci su bili samo u patikama i trenerci

Na telima nisu pronađeni tragovi nasilja, a tačan uzrok smrti saznaće se sutra nakon obdukcije

  • 0
Kamena Gora, Sneg Ilustracija; Foto: RINA

Smrznuta tela dvojice mlađih muškaraca pronađena su juče u šumskom predelu između naselja Slatinski Drenovac i Velika u Hrvatskoj. Utvrđeno je da je reč o 26-godišnjaku i 38-godišnjaku s područja Požeško-slavonske županije, saopštila je policija. To su na prepoznavanju tela u Opštoj bolnici Virovitica potvrdili članovi njihovih porodica, prenosi Index.hr.

Lokalni mediji su objavili da je jedan muškarac iz Požege, a drugi iz Češljakovaca kraj Kaptola. Nezvanično navode da na telima nisu pronađeni tragovi nasilja, a tačan uzrok smrti saznaće se sutra nakon obdukcije. Hrvatski mediji navode da je reč o ujaku i nećaku i da je stariji živeo teško, te da se snalazio na različite načine i nije bio zapslen.

Pretpostavlja se da je reč o smrzavanju jer nisu bili odeveni i obuveni za zimski boravak u šumi, piše HRT. Nisu poznati razlozi zašto se dvojac nekoliko dana zadržao na Papuku.

Tela dvojice muškaraca pronađeni su na Papuku, na nadmorskoj visini od približno 600 metara u predelu gde je tog dana palo 30-ak centimetara snega.

Kako je policija ranije saopštila, jedno su telo oko 9:45 pronašli radnici firme koja se bavi čišćenjem snega, a drugo je telo pronašao 41-godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji, prilikom dolaska do šumskih radnih pogodna.

Tela su pronađena u blizini planinarskog doma Jankovac, međusobno udaljena otprilike 4 do 5 km.

- Pronađena smrznuta muška tela bila su oskudno odevena, potpuno neprimereno zimskim uslovima - rekla je portparolka Županijskog državnog tužilaštva u Bjelovaru Martina Semeraj.

Kako javlja RTL, obojica su bili lagano odeveni, plitke patike, jedan je imao samo gornji deo trenerke pa stoga nije jasno kako su uspeli doći do tako nepreglednog područja u kojem je bila velika mećava. Ono što se zna je da su od pre bili poznati policiji, javlja RTL.

Tela su, prema nalogu županijskog državnog tužiova u Bjelovaru, prevezena na odeljenje patologije u virovitičkoj Opštoj bolnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA