≫ 

Ko je muškarac koji je uhapšen u Srbiji po međunarodnoj poternici: Upucao ubicu Pavkova?

Ljubomir L. se potražuje na osnovu naredbe Višeg suda u Bijelom Polju radi krivičnog postupka koji se vodi protiv njega zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju

  • 0
Policija, policijska svetla, rotacija Foto: Shutterstock

Po međunarodnoj poternici crnogorske policije u Republici Srbiji je uhapšena osoba koja se potražuje zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 2018. godine u Bijelom Polju.

Na osnovu međunarodne poternice NCB INTERPOL-a Podgorica, u Republici Srbiji lišeno je slobode međunarodno traženo lice Ljubomir L. (48), državljanin Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

On se potražuje na osnovu naredbe Višeg suda u Bijelom Polju radi krivičnog postupka koji se vodi protiv njega zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju. On se sumnjiči da je iz pištolja ispalio više hitaca u pravcu oštećenog Elvisa Ćatovića koji je tom prilikom zadobio povrede.

Inače, kako su ranije prenele Vijesti, Ćatović je optužen za ubistvo Željka Pavkova iz Srbobrana. Njemu je u decembru odloženo ročište zbog nedolaska optuženog Ljubomira L., koji se tereti za pokušaj ubistva Ćatovića.

Željko Pavkov Lala Ubijeni Ž. P; Foto: Facebook/Crvene Beretke

Ljubomir L., koji ima državljanstvo Republike Srbije i BiH, a rodom je iz Zemuna, je 2018. godine, zajedno sa Pavkovim (47) iz Srbobrana, inače bivšim pripadnikom "Crvenih beretki", došao u Bijelo Polje s namerom da ubiju Ćatovića.

Njih trojica su se našla nedaleko od kuće Bijelopoljca, a posle žučne rasprave, Pavkov i Ćatović su povadili oružje. Gotovo istovremeno je počela pucnjava u kojoj je ubijen Pavkov, dok je Ljubomir L. ranjen, prenose "Novosti".

Navodi se da se Pavkovv tokom okršaja nakon samo jednog ispaljenog hica zaglavio metak u cevi, a kasnije je utvrđeno da je pištolj koji je pronađen pored tela ubijenog bio prerađivan.

Elvis Ćatović Elvis Ćatović; Foto: Facebook

Sumnja se da je Pavkov od češke "zbrojevke" manjeg kalibra napravio "magnum 357", koji je većeg kalibra. Kad je pokušao da ispali hitac, metak se zaglavio u cevi, a crnogorski mediji su 2018. pisali da je to presudilo ko je "pobednik" vatrenog obračuna.

Ranjenog Ljubomira L. je kasnije policija saslušala u bolnici, ali on nije želeo da odgovara na pitanja, i određen mu je pritvor do 30 dana. Elvis Ćatović je nakon saslušanja uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posledicom.

Veliki obrt je usledio kada je Ljubomir L. pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Čim je pušten on je napustio teritoriju Crne Gore, i za njim je bila raspisana poternica Interpola.

Video: Na ovom mestu na Kanarevom brdu ubijen je 22-godišnjak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA