Radnicu gledala u oči i uzela joj pazar, a da ova toga nije bila ni svesna: Šok snimak iz pekare

Istog dana kada je snimak osvanuo na društvenim mrežama javili su se vlasnici drugih lokala svedočeći da je tog jutra "protutnjala" i kroz njihovu kasu

  • 10

Prevaranti su postali toliko vešti da je dovoljan samo trenutak nepažnje da vas opljačkaju. Da lopovi nisu nužno nasilnici, koji uz galamu i pretnje otimaju pazare i torbe, svedoči snimak iz jedne pekare koji je postao viralan na društvenim mrežama.

Na snimku, koji je nastao u Crnoj Gori, vidi se kako fino obučena gospođa uspeva da od radnice izvuče veću svotu novca, a da ona u tom trenutku toga nije ni svesna... Prevarantkinja potom, kao da se ništa ne dešava, uzima i kesu sa pecivom i mirno napušta lokal.

Kako za naš portal svedoči vlasnica pekare, nepoznata gospođa je u četvrtak oko 14 časova ušetala u lokal i radnici je tražila da joj spakuje više namirnica.

Kada je došao red da plati, žena je iz novčanika izvukla novčanicu od 50 evra, pitajući da li će devojka imati da joj vrati. Dok je devojka prebirala po kasi, ona je pričala da ima nešto sitno, a potom je vratila novčanicu u novčanik i krenula da spušta kovanice na pult. Devojka, koja je u tom trenutku imala spreman kusur od 40 i kusur evra, je nesvesno predala lopovu novac. U trenutku je stala zbunjena i delovalo je kao da će da preispita mušteriju o transakciji, ali je tada prevarantkinji zazvonio mobilni, te je pokupila kesu i izašla napolje, a devojke se potom okrenula ka drugoj mušteriji.

- Uzela je burek i kolače, račun je bio oko devet evra. Ona je držala 50 evra u ruci i tražila je od radnice da joj vrati kusur... Na kraju je uzela i novac i kesu i izašla napolje - priča nam Sara P., vlasnica pekare.

Naša sagovornica je čitav slučaj pokušala da prijavi policiji, ali su joj, kako tvrdi, rekli da gospođa sa snimka ne može da odgovara za krivično delo jer je reč o "sitnoj krađi" i da je utuži privatno.

Međutim, ispostavilo se da gospođa sa snimka uopšte "ne radi na sitno". Čim je osvanuo snimak pljačke na društvenim mrežama, Sari su počeli da se javljaju vlasnici brojnih lokala iz Podgorice i sa severa Crne Gore svedočeći da je tog istog dana ili ranije, gospođa "protutnjala" i kroz njihovu kasu.

Bilo je i onih koji su prepoznali osobu koja je i njih opljačkala, pa su se javili u komentarima.

- Pa i kod nas u apoteci je bila danas. Ista priča sa 50 evra - napisala je jedna žena.

"I moji poznanici imaju iskustva sa njom. Pokaže kasirkama 50 evra i onda dođe traži sitno, a pritom 50 evra sakrije ispod novčanika, i onda kaže da je dala pare, ubeđuje ih". "Ovo je užas šta ova žena radi. Moju prijateljicu kasirku je ovako prevarila. Svake godine dođe dva puta i tako zezne radnike. U pitanju je ogroman market gde radi veliki broj kasirki i ona uspe da ih prevari", nizali su se komentari na snimku.

Javljali su se ljudi koje su ovako preveslali neki drugi prevaranti. Među njima je bilo i radnika iz Srbije.

- To se zove “obrtanje”. Dok sam radila u Novom Sadu to su redovno radili, isto žena...Pogotovo prati nove radnice i eto, većina nas je kroz to prošla - napisala je jedna korisnica.

- Ovako sam i ja jednom pogrešila dok sam radila, to su prevaranti, toliko vas zbune i poremete da ni vi niste sigurni sta ste uradili iako znate da novac uzeli niste. Samo sam ja srećom ispred nje sravnila kasu i pazar - svedočila je druga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. februar 2021 | 21:45

    Nisu oni vas zbunili nego vi niste sposobnu za kasu,ali desava se ko radi sa parama po ceo dan u kontuitetu i da se pogresi ,ali ako se to desava cesto onda to nije dobro,u mom zivotnom putesestvije desavalo se i da ja dam vise ali i meni da daju vise nego sto treba tako ko zivot sazdan od plusa i minusa

  • Vaše ime

    6. februar 2021 | 22:04

    Ih, ima ovoga koliko hoćeš. Često se dešavaju ovakve prevare. Imali smo pre par meseci isti slučaj po Obrenovcu. Nekada je u samom centru Beograda pored menjačnica bilo dilera devizama, pa dok kao broje pare daju ti manje. Iluzije česte.

  • meni je najzanimljivije

    6. februar 2021 | 23:57

    da ukoliko neko drzavi "duguje" 0.10€ ona ce te pretvorit u kamate i oduzet ce tom pojedincu i penziju i stan a kad lopovi uokolo kradu po cijeli dan, onda ih jos i brani i podstice kao "to je sitno".. a naravno, kad neko krade na krupno, njega unaprijede u polozaj ministra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA