"Srbija pretekla EU": Hrvati nas nahvalili zbog efikasne vakcinacije

Hrvatski mediji istuču da je imunizacija u našoj zemlji teče toliko brzo i efikasno, a o tome govori podatak da je Srbija prva u kontinentalnoj Evropi po broju vakcinisanih

  • 5
Beogradski sajam, vakcinacija Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Beogradski sajam, vakcinacija Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srbija je pretekla EU prema broju vakcinisanih, piše hrvatski "Večernji list" i ocenjuje da, dok vakcinacija u Evropskoj uniji sporo napreduje, što je izazvalo velike kritike, Srbija ga provodi brzo zahvaljujući ugovorima s kineskim i ruskim proizvođačima.

Ovaj list ističe da je je imunizacija u našoj zemlji teče toliko brzo i efikasno, a o tome govori podatak da je Srbija prva u kontinentalnoj Evropi po broju vakcinisanih.

U gotovo dve nedelje vakcinisano je pola miliona ljudi od ukupno sedam miliona, piše "Večernji list" i dodaje da Srbija ima najviše imunizovanih nakon Britanije.

Kako se navodi, osim Albanije, Srbija je jedina zemlja u regionu koja je započela vakcinisanje stanovništva zahvaljujući sopstvenim dogovorima s farmaceutskim kompanijama.

Osim toga, "Večernji list" napominje da Srbi mogu da biraju kojim će se cepivom vakcinisati, te da su u opticaju tri vakcine - Fajzerova, ruska "Sputnjik V" i kineska "Sinofarm".

U tekstu se pominju i dobri odnosi između Srbije i Kine. Kako pišu, "Peking i Beograd sve su bliži zadnjih godina, toliko da je Srbija postala ključna odskočna daska za kineske gospodarske projekte i jačanje uticaja u Evropi."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    6. februar 2021 | 13:38

    Daj vise - sta nas punite sta hrvati misle Koga briga za njih

  • Haski

    6. februar 2021 | 14:02

    Hahahaha, nebuloza, pakosni hrvati nahvalili Srbiju, hahaha, tragikomično!

  • Laki

    6. februar 2021 | 13:58

    Srbija je nesto naucila o socijali I posrovanju prema svom narodu hrvati su pozurili u demokratiju eto kakva je sad se pokazalo koliko su imali obolelih I umrlih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA