≫ 

Mandić: "Podgorici treba spomenik Stefanu Nemanji, dolaze generacije koje neće učiti lažnu istoriju"

Mandić je rekao da će se, po njegovom mišljenju, problem različitog doživljaja vrednosti prevazići u narednom periodu

  • 7
Otvaranje spomenika Stefanu Nemanji, Savski trg Spomenik Stefanu Nemanji / Foto: Nikola Tomić

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas da bi Podgorica, po uzoru na Beograd, trebalo da ima spomenik srednjevekovnom srpskom vladaru Stefanu Nemanji.

On je, gostujući na crnogorskoj TV Prva, rekao da u Crnoj Gori postoji problem različitog doživljaja vrednosti i da će on biti prevaziđen u narednom periodu.

Zdravko Krivokapić Andrija Mandić / Foto: Tanjug/Milica Nikolić

- Dolaze generacije koje neće učiti lažnu istoriju i, ako ne mi, oni će mu podići spomenik - rekao je Mandić.

On je dodao da je sramota da u Podgorica spomenik ima Josip Broz Tito, koji je, kako je rekao, "jurišao i rušio kapelu na Lovćenu kao austrougarski kaplar, a da nema Stefan Nemanja kojem se naši preci i čitavo srpstvo klanja jer znaju da nije bilo njega ne bi postojao naš narod, a ni srpske zemlje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sexo

    7. februar 2021 | 08:26

    U FBiH uce da je Gavrilo Princip bio Srpski atentator. Covjek koji je ubio okupatora u svojoj drzavi u kojoj oni sada zive za koju su Srbi ginuli 1914.. i 1941 a oni su bili u vojsci tadasnje NDH Nije vise naravno "Principov most" i otiske stopala su zabetonirali. Svima smo napravili drzave samo sebi nismo. Tako da me ne bi cudilo da Milo kaze stampj uzbenike istorije da pise "Srbija je izvrsli agresinu na Njemacku 1941 i u Ausvicu ubila pet miliona Njemaca i.....tri albanca...".

  • Balkanski spijun

    7. februar 2021 | 03:07

    vidi ovalo ...niko nema nista protiv spomenika, ali ako ovako nastavite da vladate ceo Balkan ce da bude spomen obelezje gde su nekad ziveli narodi koji su samo hteli da zive i rade bez da ih neko jashi !!!

  • Andrija Berane

    7. februar 2021 | 10:58

    Crna Gora je Srpska sparta oduvijek bila kroz istoriju. Logično bi bilo da se podigne spomenik Stefanu Nemanji u Podgorici. S obzirom još da je sa ovih prostora... A Titovom je mjesto na smetlište.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA