≫ 

Dečak sam brine o 100 životinja: Neki mu se smeju, ali on ne haje, stiže i u školu i na fudbal

Mališan iz Suhopolja stiže sve da uradi, a i pored brojnih obaveza ne propušta treninge

  • 5
Dino Šantavec Printscreen/RTL.hr

Dok brojni njegovi vršnjaci vreme provode uz mobilni telefon i računar, jedan 12-godišnjak iz Suhoplja kraj Virovitice sam se brine o farmi s više od 100 životinja. Svaki dan, bez izuzetka, pre škole i nakon nastave. To Dini nije nimalo teško, jer za njega su to njegovi ljubimci, piše RTL.

Bez obzira na vremenske uslove, bez obzira na druge obaveze, ove životinje znaju da će njihov mladi vlasnik svako jutro da izdvoji vreme za njih. Ipak, jedna stanovnica ove farme ipak će dobiti više pažnje od ostalih, u pitanju je svinja Ela, koja nije nije prva svinja koja je ovde imala status ljubimca.

- Prva životinja mi je bila prasac Jura, dobio sam ga za svoj 2. rođendan i živeo je sa nama 10 godina. Onda sam dobio guske, patke, kokoši i tako ostale životinje - kaže Dino Šantavec za RTL.

Dino Šantavec Printscreen/RTL.hr

Dino osim brige za životinje ima i drugih obaveza, tu su škola, ali i fudbalski treninzi, ali uz malo volje i organizacije, sve se može.

- Stiže sve obaveze da završi. Pre škole je iza sa životinjama. Posle, čim dođe kući baca torbu i obavezno ide njima da se posveti - kaže Snježana Šantavec.

Ipak, baš sve ne može sam, pa tako porodica priskoči u pomoć kad treba dovesti hranu ili nove životinje.

- Od novca što skupim kupim na primer zamorce. Njih sam nabavio od novaca za kirvaj. Pola novaca sam dao za koze i tako neke životinje ja kupujem. Ma nađemo tako na Fejsbuku i na nekim aplikacijama, trgovinama - rekao je Dino.

Nažalost, nemaju baš svi razumevanja za Dininu ljubav prema životinjama.

- Većinom je iza u svom dvorištu. Hrani, čisti, nabavlja životinje. Jednostavno ga ne zanimaju prijatelji jer znaju da mu se rugaju. Njima to smeta. Životinje, prljavština, miris - izjavila je Snježana.

Ali, ovaj vredni dečak na to ne obraća pažnju.

- Neki prijatelji me ismejavaju, neki dolaze kod mene da se igraju sa životinjama, a neki čak dođu i malo mi pomognu da počistim oko životinja i tako - rekao je Dino.

Dino se nada da će se uskoro na njegovoj farmi naći konj, paun i pokoji afrički jež i da će jednog dana imati pravi zoološki vrt.

Video: Funtikove avanture: Život gospodina vepra koji je imao više sreće nego pameti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    9. februar 2021 | 12:32

    Bravo decko,ne obracaj paznju na zadirkivanja.

  • Berliner

    9. februar 2021 | 13:08

    Mogu da mu se smeju klošari i paraziti. Ovde u Nemačkoj je poljoprivrednik cenjeni gospodin u rangu sa direktorom banke.

  • mima

    9. februar 2021 | 12:49

    pozdrav decace, veliki humanisto i dobrotvore, ostani uvek takav, sacuvaj svoje plemenite osobine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA