≫ 

Hrvati zovu rusku ambasadu da se raspituju za vakcine: "Ne možemo mi da ih prodajemo"

- Za uvoz bilo kakvih lekova u Republiku Hrvatsku potrebne su odgovarajuće dozvole državnih tela i nadležnih institucija Evropske unije - stoji u saopštenju ruske ambasade

  • 5
Oksfordska kovid vakcina, Sputnjik v vakcina Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Ambasada Rusije u Zagrebu primilo je više upita hrvatskih građana u vezi sa ruskom vakcinom protiv korona virusa, javljaju tamošnji mediji.

Kako navodi "Index", ruska ambasada se tim povodom obratila javnosti, naglasivši da oni ne smeju da se bave nabavkom, isporukom, distribucijom ili prodajom vakcina. Takođe navode da do sada nisu dobili nikakav službeni zahtev od hrvatske strane u vezi s nabavkom ruske vakcine protiv korona virusa.

- Za uvoz bilo kakvih lekova u Republiku Hrvatsku potrebne su odgovarajuće dozvole državnih tela i nadležnih institucija Evropske unije. Istovremeno, želimo da saopštimo da je ambasada spremna da uloži sve napore za intenziviranje bilateralnog dijaloga, kao i za maksimalno brzo rešenje pitanja isporuke cepiva ruske proizvodnje ako budemo imali inicijativu od hrvatskih vlasti. Nažalost, do sada nismo dobili nikakav službeni zahtev od hrvatske strane u vezi s nabavom ruske vakcine - piše u objavi za medije Ambasade Rusije u Hrvatskoj.

- Ujedno skrećemo pažnju na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske od 29. januara u kojoj se govori o planiranoj kampanji imunizacije za predstavnike diplomatskog kora u Hrvatskoj, kao i svih stranih građana koji borave na teritoriju Hrvatske. Svi detalji moraju da budu objavljeni na internet stranici Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske - dodaje se u saopštenju.

Video: Ovako izgleda proizvodnja vakcine protiv korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • USA

    9. februar 2021 | 15:16

    Znate li onaj vic, kako mogu 4 Nemca i 4 Hrvata da udju u lift na kome pise dozvoljeno samo za 4 osobe, udju prvo Nemci, onda im se Hrvati uvuku u zadnjicu 🤣🤣🤣

  • Hmm

    9. februar 2021 | 15:15

    Sluge bili, sluge ostali.

  • Ljubiša

    9. februar 2021 | 15:35

    Ko je ono proterivao ruske diplomate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA