• 2

Zet godine: Optužen da je trošio tuđ novac za svoje potrebe, čak je i tašti plaćao račun za TV

, Telegraf

S tog računa plaćao je i troškove potrošnje struje, pa je na s računa oštećenog isplatio novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 761.404 kune (oko 11.780.000 dinara)

  • 2
Markov trg, hrvatska policija

Foto: Tanjug/AP

Policajci iz Zagreba završili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba poverenja na štetu 89-godišnjaka, navodi RTL.

Sumnja se da je od januara 2017. do septembra 2019. godine na osnovu punomoći oštećenog, potpisane i overene u banci u Zagrebu, opunomoćio 73-godišnjaka da neograničeno raspolaže sredstvima, a on je obavio više neosnovanih isplata s navedenog računa na svoj račun.

Isto je tako s tekućeg računa 89-godišnjaka plaćao stvari za lične potrebe i kupovinu razne opreme, a ujedno je platio račun za TV za treću osobu, odnosno za svoju taštu.

Takođe je s tog računa plaćao i troškove potrošnje struje, pa je na opisane načine s računa oštećenog isplatio novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 761.404 kuna (oko 11.780.000 dinara), saopštila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podneli su poseban izveštaj Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Okolina

    Koliko li godina ima tašta, kada on ima 73?!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima