Vedrana Rudan kritikovala Milanovića, odmah je uzvratio: "Polupismeno, vulgarno piskaralo"

Korisnici društvenih mreža su stali u odbranu Rudanove i oštro napali predsednika u komentarima na njegov status

  • 20
Zoran Milanović, Vedrana Rudan Foto: Tanjug/HINA/Admir Buljubašić, ATA images

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović i književnica Vedrana Rudan danas su razmenili oštre reči.

Prvo je Rudan oštro kritikovala Milanovića zbog javnog prepucavanja sa ženskim udruženjem BaBe. Ona je, gostujući na zagrebačkoj N1 za Milanovića rekla da je "divljak koji nije za Hrvatsku učinio ništa", da je "potkapacitetan" i "intelektualno nevin", kao i da bi bilo bolje da jutrom ne ustaje iz kreveta.

- Milanović nije u hrvatskoj politici od juče. On je jedan u nizu potpuno nekvalificovanih osoba koje se bave poslom s kojim nemaju veze, divljak koji nije za Hrvatsku učinio ništa. On se usuđuje reći da udruga B.a.B.e ima ružno ime, to udruženje je čudo učinilo za žene. Njemu govoriti bilo šta je gubljenje vremena jer je taj čovek potkapacitiran, intelektualno nevin, to je banalna fraza, ali ja u to iskreno verujem - oštra je Rudan.

- Svako Milanovićevo dizanje ne vredi ni pet para, a kamoli jedan dolar i na svom sam blogu rekla da bi za Hrvatsku bio spas kada se on uopšte ne bi dizao iz kreveta, nego da ostane u njemu i hrče tamo do kraja mandata - navela je Rudan, dodajući da nije razočarana u Milanovića, već u narod koji ga je izabrao.

Na pitanje da li se boji da će Milanović sada napasti, rekla je: "Ja sam niko, obična građanka sam, iza mene ne stoji horda sledbenika, osim mojih čitatelja. U fizičkom ratu bih ja tu već dobila svoje, ali u verbalnom on šanse nema, jer mu je vokabular siromašan, opterećen kojekakvim latinskim citatima...".

Međutim, od Milanovića je ubrzo stigao odgovor. On je Vedrani Rudan kritiku uputio preko Fejsbuka i nazvao je "polupismenim, vuglarnim piskaralom".

Vedrana Rudan, polupismeno, vulgarno piskaralo, do sada me nije napadala i to me je, bogami, tištilo. Protiv...Posted by Zoran Milanović on Wednesday, 10 February 2021

"Vedrana Rudan, polupismeno, vulgarno piskaralo, do sada me nije napadala i to me je, bogami, tištilo. Protiv fašističko-boljševičkog terora u javnom prostoru! No pasaran! Za slobodu govora, normalnosti i zdravog razuma. Zoran Milanović, predsednik stranke i Vlade koja je Hrvatskoj dala, u to vreme, jedan od tri najavangardnija zakona o registrovanom partnerstvu; Vlade koja je vratila građanima opljačkane rate kredita; Vlade koja je pružala aktivnu podršku manjinama i stvarno slabijima", napisao je Milanović na Fejsbuku.

Na ovaj Milanovićev post usledili su brojni komentari, među kojima je bilo onih koji podržavaju predsednika ali i onih koji su stali na stranu Rudan.

"Predsedniče BRAVO za odgovor, iako sam mislila da nećete ... vulgarnosti njene radi... Nije se mogla suzdržati od opakog blebetanja kao podrška BaBa-ma...", napisala je jedna žena.

Druga je pak stala u odbranu književnice.

"Za Vedranu Rudan reći da je polupismeno piskaralo je sramota. Da, vulgarna jeste, ali s razlogom. S kim se vi svađate po inbternetu, s babama, s Rudanicom, prepucavate se kao tinejdžer s premijerom. Tuga", stoji u jednom od komentara.

Jedna gospođa mu je objasnila zašto je za njega glasala na izborima, ali da nije ispunio očekivanja.

"Glasala sam za vas da se obračunate s korupcijom u HDZ-u i da radite kakvu-takvu kontrolu njihovog delovanja, ali vi, umesto da komentarišete posleratnu obnovu u Baniji i kupovanje glasova u Zagorju, trošite vreme na svađe s Rudanicom. Ciljano skrećete pažnju sa pravih stvari i dokazujete jos jednom da ste deo sistema, kao i Plenković", stoji u drugom komentaru.

Video: Milanović primio vakcinu protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kkk

    10. februar 2021 | 18:24

    BOZE, DAJ MU MALO PAMETI , PA ONA JE ZA NJEGA " INSISTUCIJA KULTURE" !!

  • mikica

    10. februar 2021 | 18:39

    Podrska za zenu britkog jezika koja otvoreno i objektivno iznosi stavove o pojavama na ovim prostorima. Bravo Vedrana

  • Vm

    10. februar 2021 | 19:08

    To joj je od vakcine. Šalim se, takva je bila i ranije. Ja nju volim, nek kaže ko šta hoće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA