• 4

Majka ubijene Milice danas svedočila na sudu: "Zašto si zapalio moju ćerku? Hoću da znam"

Majka ubijene Milice je svedočila i kako je optuženi 2012. godine zapalio njenu kuću u selu, jer je Milica pobegla kod nje u Austriju

  • 4
Tužna, žena, starica, plač, tuga

Ilustracija Foto: Unsplash

Dragojla S., majka ubijene Milice Marinković, danas je tokom potresnog svedočenja u banjalučkom Okružnom sudu u nekoliko navrata, jecajući, pitala optuženog Branislava S., zašto je zapalio njenu ćerku, piše Srpskainfo.

- Hoću da znam, zašto si zapalio moju Milicu. Zašto si to učinio, Brane – pitala je majka, ali odgovora nije bilo.

Dragojla, koja inače živi i radi u Austriji ispričala je da vanbračna zajednica njene pokojne kćerke i optuženog, nije bila dobra, jer je Branislav bio jako ljubomoran.

- Branislav je 10 godina živeo sa mojom kćerkom, a ona zbog njega nije smela da dođe ni sama u selo. Milica je 2012. godine pobegla kod mene u Austriju, a Branislav je prvo nazvao i zapretio da će zapaliti moju kuću, jer je Milica otišla od njega, a zatim je to i učinio. Zvala sam komšije koji nisu smeli ni da gase požar, jer su se bojali Branislava - ispričala je majka ubijene Milice.

Prisetila se i kako joj je kćerka govorila da više ne može da živi sa Branislavom.

- Kada sam došla kući u Mrčevce, videla sam da nema šteka na vratima gde su živeli Milica i Branislav. Pitala sam je šta se dogodilo, a ona mi je odgovorila da je to Branislav uradio kako ne bi izlazila. Jednom sam primetila i gips na njenoj nozi, a komšije su govorile da ju je Branislav udario autom - prisetila se majka.

Tokom današnjeg ročišta svedočio je i Vaso S., očuh ubijene Milice.

- Branislav kada je trezan, toliko je dobar da ga možete na ranu priviti, ali je jako grešio kada je bio pijan. Nisam video kada je tukao Milicu, ali znam da mi je zapalio kuću, kada je ona došla kod nas u Austriju - izjavio je očuh.

Branislav S. se tereti da je punih 10 godina zlostavljao, tukao i psihički maltretirao svoju vanbračnu suprugu braneći joj da ga napusti, te da bilo kome priča o tome.

Prema navodima optužnice, prvi put je nesrećna žena pobegla od nasilnog supruga 2012. godine, a kao osvetu optuženi je zapalio kuću njenog očuha i majke u mestu Mrčevci kod Laktaša.

- Iz straha za život svoje maloletne ćerke M. S, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, nesrećna žena se vratila u vanbračnu zajednicu s nasilnikom – navodi se u optužnici.

Dugogodišnje zlostavljanje i porodično nasilje kulminiralo je 20. jula prošle godine. Kobnog dana Branislav S. je presreo vanbračnu suprugu na lokalnom putu kod Aleksandrovca, polio je benzinom i zapalio. Sve je posmatrala ćerka žrtve. Nesrećna žena je sa teškim opekotinama prebačena u UKC Republike Srpske, ali je nažalost preminula 3. avgusta.

Veštačenje optuženog tokom istrage utvrdilo je da se radi o emocionalno nestabilnoj ličnosti koju karakteriše nasilničko ponašanje.

- Ovo nije duševna bolest, a optuženi je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio svestan posledica – objasnila je tužilac Ninković.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima